Запечене м’ясо у гірчичному соусі
- М´ясо (свинина, телятина)
- Цибуля порей (шалот) 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 5 зуб.
- Вино біле сухе 200 мл
- Бульйон (яловичий, міцний) 400 мл
- Гірчиця негостра 4 ст.л.
- Борошно кукурудзяне 2 ч.л.
- Олія оливкова 4 ст.л.
- Спеції (для м´яса, сіль, перець)
Шматок м'яса промити, обсушити серветкою.
Натерти спеціями ("прованські трави", паприка, коріандр, мускат, гвоздика, чорний перець, чилі, розмарин, сіль).
Обмазати оливковою олією і гірчицею (1-2 ст. л.) і залишити маринуватися на пару годин (можна на ніч).
М'ясо викласти у вогнетривку посудину і запікати у розігрітій духовці 220°C близько 10 хвилин для того, щоб утворилася скоринка, яка зменшить витікання м'ясного соку.
(Можна замість запікання обсмажити м'ясо на сковороді з усіх боків на сильному вогні.)
М'ясо дістати із духовки і зменшити температуру до 180-200°C.
Нарізати моркву на 4 частини (по 1 разу - уздовж і упоперек), цибулю - на 2 половини уздовж. Часник залишити цілим.
Цибулю і часник не очищати.
Швидко вийняти форму із м'ясом, навколо м'яса викласти цибулю, часник, моркву, лавровий лист, перець горошком.
Залити вином, додати бульйон і знову поставити у духовку.
Запікати близько 2 годин, періодично перевертаючи м'ясо (раз на 30 хвилин) і доливаючи бульйон, щоб рідиною була покрита 1/3 шматка.
Готове м'ясо вийняти і нарізати на порційні шматки.
У соус від м'яса додати гірчицю (1-2 ст. л.) і можна загустити борошном.
Як варіант: можна замість гірчиці додати вершки або взагалі нічого не додавати.
Залити цим соусом шматки м'яса і одразу ж подати.
На гарнір картопляне пюре.
Вкусные Рецепты В Мультиварке - салат с креветками и омлетом. Осетинские пироги на заказ.
Куриный рулет с капустойкуриный рулет
Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепт салата вкуснятина. Готовим со вкусом.
Вкусные рецепты с фото: пирог из тыквы.
Рецепт крема для украшения торта. Миллион меню кремы для украшения тортов.
Рестораны Украинской кухни www.recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter