Запечена курка із мандаринами та розмарином
- Курка 1.2 кг
- Рис (довгозернистий, пропарений) 100 г
- Мандарина 2 шт.
- Лимон
- Сало (шпик)
- Родзинки (без кісточок) 30 г
- Соєвий соус
- Спеції (сіль, перець мелений чорний і червоний, приправа для плову)
- Майонез 2 ст.л.
- Розмарин (гілочка) 3 шт.
Ретельно промити рис у проточній воді, доки вода не стане прозорою (7 разів).
Рис помістити у глибоку каструлю, додати родзинки і залити водою у співвідношенні 1:1. Також додати сіль і спеції (можна використати суміш готових прянощів "для плову").
Рис повинен залишатися злегка недовареним.
Курку помити, зсередини і зовні натерти сіллю, соєвим соусом і сумішшю чорного і червоного меленого перцю. Покласти гілочку розмарину.
Начинити курку рисом, додаючи часточки мандарини і 2 часточки лимона.
Акуратно зашити курку із начинкою.
За допомогою зубочисток прикріпити до курки 5 скибочок сала (шириною 1-1,5 см). Потрібно встигнути зняти смужки сала до того, як вони почнуть підгоряти (до того, як вони стануть "шкварками").
Курку викласти на деко, попередньо загорнувши тонкі місця (крильця та кінцівки ніжок) у фольгу, щоб не підгоріли.
Запікати курку у духовці при температурі 170-200 градусів протягом години. За 5-10 хвилин до готовності змастити поверхню курки майонезом і полити утвореним соком для утворення золотистої скоринки.
Вийняти із духовки, викласти на тарілку, прикрасити зеленню.
Диета: рецепты для похудения: салат ласточкино гнездо фото. Вкуснейшие рецепты тут.
Тутсалати з квасолею
www.recepti.biz.ua рецепт торта из творога без выпечки жилейные
Рецепты приготовления в микроволновке. Микроволновка рецепты приготовления.
Сайт кулинарные рецептыКулинарно-домашний сайт
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter