Запечена курка із гарбузом і грибами
- Курка 1.5 кг
- Гарбуз 300 г
- Гриби (печериці) 300 г
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сметана (10-15%, вершки) 300 мл
- Сік лимона 1 шт.
- Олія рослинна
- Масло вершкове
- Сіль
- Бульйон (вода) 5 ст.л.
- Перець чорний
Курку порізати на шматки.
Гарбуз почистити і порізати невеликими шматочками.
Цибулю дрібно порізати.
Гриби почистити і порізати на шматочки.
Із лимона вичавити сік. Курку посолити, поперчити + лимонний сік. Все перемішати і залишити настоятися.
У сковороді розігріти олію й обсмажити курку із двох сторін до рум'яної скоринки.
Далі у сковороді розігріти вершкове масло + цибуля. Обсмажити до прозорості.
До цибулі додати гриби, трохи обсмажити (хвилин 5).
У кінці + гарбуз і знову смажити, помішуючи, ще хвилин 5.
Потім додати у сковороду сметану (вершки), бульйон (кип'ячену воду), добре перемішати + сіль, перець і тушкувати (без кришки) хвилин 10-15.
Викласти курку у форму для запікання, зверху залити гарбузово-грибним соусом, накрити кришкою і поставити в духовку при t 160 градусів тушкувати до готовності курки. У процесі тушкування можна курку перемішати із соусом.
Або картоплю (порізати на шматочки, трохи посолити і додати трохи кмину) покласти на деко (змащене маслом). На картоплю викласти шматки курки, а зверху залити соусом. Поставити у духовку і запікати (не накриваючи) до готовності картоплі.
Якщо готувати курку разом із картоплею, тоді кількість гарбуза, грибів, сметани (вершків), а також бульйону (води) потрібно трохи збільшити.
Чанахи фасоль рецепт http://recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter