Запечена курка із гарбузом і грибами

ДРУГІ СТРАВИ
1059 Запечена курка із гарбузом і грибами
Фото - Запечена курка із гарбузом і грибами
інгредієнти:
  • Курка 1.5 кг
  • Гарбуз 300 г
  • Гриби (печериці) 300 г
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Сметана (10-15%, вершки) 300 мл
  • Сік лимона 1 шт.
  • Олія рослинна
  • Масло вершкове
  • Сіль
  • Бульйон (вода) 5 ст.л.
  • Перець чорний

Запечена курка з гарбузом і грибами інгредієнти

Курку порізати на шматки. 

Гарбуз почистити і порізати невеликими шматочками. 

Цибулю дрібно порізати. 

Гриби почистити і порізати на шматочки.

Запечена курка з гарбузом і грибами Із лимона вичавити сік. Курку посолити, поперчити + лимонний сік. Все перемішати і залишити настоятися.

У сковороді розігріти олію й обсмажити курку із двох сторін до рум'яної скоринки.

фото Запечена курка з гарбузом і грибами Далі у сковороді розігріти вершкове масло + цибуля. Обсмажити до прозорості.

До цибулі додати гриби, трохи обсмажити (хвилин 5).

У кінці + гарбуз і знову смажити, помішуючи, ще хвилин 5.

Потім додати у сковороду сметану (вершки), бульйон (кип'ячену воду), добре перемішати + сіль, перець і тушкувати (без кришки) хвилин 10-15.

Запечена курка з гарбузом і грибами Курка

Викласти курку у форму для запікання, зверху залити гарбузово-грибним соусом, накрити кришкою і поставити в духовку при t 160 градусів тушкувати до готовності курки. У процесі тушкування можна курку перемішати із соусом.

Або картоплю (порізати на шматочки, трохи посолити і додати трохи кмину) покласти на деко (змащене маслом). На картоплю викласти шматки курки, а зверху залити соусом. Поставити у духовку і запікати (не накриваючи) до готовності картоплі.

 

Запечена курка з гарбузом і грибами Гарбуз

 

 

Якщо готувати курку разом із картоплею, тоді кількість гарбуза, грибів, сметани (вершків), а також бульйону (води) потрібно трохи збільшити.

 

Чанахи фасоль рецепт http://recepti.biz.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter