Язик по-грузинськи
- Язик яловичий 1.5 кг
- Печериці 300 г
- Горіхи волоські 1 скл.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Хмелі-сунелі 1.5 ст.л.
- Сметана (25%) 300 г
- Олія рослинна 4 ст.л.
- Сіль
- Перець чорний
2 морквини і 2 цибулини почистити і запекти на сухій сковороді.
Відварити язик. Ретельно промити у проточній воді. У каструлю з киплячою водою опустити язик, довести до кипіння і зняти піну. Додати підпечені овочі у каструлю з язиком і варити на маленькому вогні 3-3,5 години.
Коли язик звариться, вийняти його із каструлі, покласти під струмінь із холодною водою і зняти з нього шкіру. Обрізати із внутрішньої сторони хрящі (якщо є) і повернути язик у каструлю з бульйоном. Посолити, поперчити і довести до кипіння. Дати охолонути, не дістаючи його із бульйону.
Приготувати соус. Гриби нарізати дрібно, 2 цибулини - півкільцями. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
Волоські горіхи подрібнити у процесорі, змішати отриману масу із порошком хмелі-сунелі, додати сметану і подрібнений часник. Ретельно перемішати.
У сковороду (або форму для запікання) викласти половину маси цибулі із грибами.
Потім нарізаний пластинками язик.
Викласти іншу частину цибулі із грибами і залити все горіховим соусом.
Запікати у духовці при температурі 180 градусів - 25 хвилин.
www.recepti.biz.ua рецепт первых блюд
http://recepti.biz.ua постные рецепты великий пост
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter