Язик по-грузинськи

ДРУГІ СТРАВИ
1155 Язик по-грузинськи
Фото - Язик по-грузинськи
інгредієнти:
  • Язик яловичий 1.5 кг
  • Печериці 300 г
  • Горіхи волоські 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Хмелі-сунелі 1.5 ст.л.
  • Сметана (25%) 300 г
  • Олія рослинна 4 ст.л.
  • Сіль
  • Перець чорний

2 морквини і 2 цибулини почистити і запекти на сухій сковороді.

Відварити язик. Ретельно промити у проточній воді. У каструлю з киплячою водою опустити язик, довести до кипіння і зняти піну. Додати підпечені овочі у каструлю з язиком і варити на маленькому вогні 3-3,5 години.

фото Коли язик звариться, вийняти його із каструлі, покласти під струмінь із холодною водою і зняти з нього шкіру. Обрізати із внутрішньої сторони хрящі (якщо є) і повернути язик у каструлю з бульйоном. Посолити, поперчити і довести до кипіння. Дати охолонути, не дістаючи його із бульйону.

Приготувати соус. Гриби нарізати дрібно, 2 цибулини - півкільцями. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.

Волоські горіхи подрібнити у процесорі, змішати отриману масу із порошком хмелі-сунелі, додати сметану і подрібнений часник. Ретельно перемішати.

У сковороду (або форму для запікання) викласти половину маси цибулі із грибами.

Потім нарізаний пластинками язик.

Викласти іншу частину цибулі із грибами і залити все горіховим соусом.

Запікати у духовці при температурі 180 градусів - 25 хвилин.

www.recepti.biz.ua рецепт первых блюд

http://recepti.biz.ua постные рецепты великий пост

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter