Ябра
- Листя виноградне
- Фарш баранини 0.5 кг
- Сало курдючне 250 г
- Рис круглий 1 скл.
- Часник 12 зуб.
- Лимон 1 шт.
- Сіль
- Спеції (чорний перець, м´ята, кардамон, мускатний горіх)
Рис добре промити і замочити у воді на півгодини.
Виноградне листя (свіже або заморожене) бланшувати 4-5 хвилин у киплячій воді, а потім відкинути на дуршлак.
Приготувати начинку із баранячого фаршу, 100 г дрібно рубаного курдючного сала, рису, 5-6 зубчиків очищеного і подрібненого часнику. Посолити, додати трохи води (близько півсклянки), спеції і все добре перемішати.
На кожен лист, покладений гладкою стороною вниз і широкою основою до себе, викласти трохи фаршу і загорнути у тонку трубочку.
Залишене курдючне сало нарізати тонкими пластинками (3-4 мм завтовшки) і викласти на дно каструлі, щоб ябра не підгоріла. Сало перед нарізкою краще трохи підморозити - так воно буде легше різатися.
На сало рядами викласти ябру.
Верхній ряд ябри перекласти зубчиками часнику, очищеними й розрізаними уздовж на 2-4 частини. Залити гарячим бульйоном, який повинен покрити ябру на півсантиметра. Посолити і додати сік половинки лимона. Зверху покласти вантаж і тушкувати на повільному вогні близько години.
Коли ябра готова, залишки бульйону (якщо він залишився) злити, а каструлю перевернути на тарілку.
До ябре зазвичай подають айран - кефір, збитий із часником (2-3 зубчики на 1 л) і сіллю.
Как приготовить летний салат - салаты с перепелиными яйцами рецепты.
Рецепты приготовления блюд: рецепти блюд на кожен день. Книга Рецептов Для Мультиварки.
Салат со стручковым горохом и брокколи тут
Рецепт борщ с бурякомРецепты и советы. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Рецепты салатов на эстонском языке recepti.biz.ua
Хотите приготовить салат? Поможем - мимоза рецепт салата. Рецепты быстрой и вкусной диеты.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter