Узбецький плов
- Філе м´ясне (баранина, яловичина) 400 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 6 шт.
- Рис 2 скл.
- Олія рослинна 1 скл.
- Вода (кип´ячена) 1.5 л
- Часник 6 зуб.
- Сіль
- Перець
- Приправа (для плову (зіра іранська, барбарис, кмин))
М'ясо нарізати на шматочки. Поставити казан на вогонь, дати йому добре прогрітися, налити олію, добре нагріти. Додати одну цибулину (нечищену). Цибулина має дуже добре просмажитися, майже згоріти, потім її виловити і викинути.
У цю олію укинути м'ясо і порізану дрібно цибулю.
Хвилин 15-20 м'ясо смажити. Потім додати моркву. Посолити, поперчити і додати приправи.
Усе добре перемішати і тушкувати під закритою кришкою ще хвилин 15.
Потім залити окропом, щоб тільки м'ясо закрилося і тушкувати хвилин 40-50.
Через певний час помити рис.
Рис розкласти у казанку на м'ясо і залити окропом так, щоб втопити його у воді на 2 см.
Тепер усе готувати під відкритою кришкою - на великому вогні кипить вода, у цей час рис вбирає у себе воду, скільки потрібно, а інше випаровується.
Необхідно, щоб вся вода википіла.
Потім зробити отвори перевернутою виделкою або ложкою на всю глибину - до дна казана по всій поверхні. Покласти вимиту цілу головку часнику.
Кришку обмотати щільно рушником і добре закрити казан, вогонь зменшити до мінімуму і готувати хвилин 20. За цей час рис тепер вбирає у себе олію. Ні в якому разі не можна перемішувати і відкривати кришку. Потім, коли пройде час, відкрити, добре перемішати, кришку закрити і ще дати хвилин 10 постояти.
Рецепты салатов на любой вкус - салаты новинки рецепты. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Салат невеста рецептУзнайте рецепты бразильских шеф-поваров для приготовления шедевров дома
Рецепты приготовления шубыРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Кулинарные рецепты
Французский салат рецепт. Рецепт французского салата от юлии высоцкой.
Поможем выйти замуж в Германию - рецепт закуски рафаэлло. Рецепты Для Мультиварки.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter