Узбецький плов
- Баранина 1 кг
- Сало (курдючне) 200 г
- Олія рослинна 300 г
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 шт.
- Рис (круглозернистий або середньозернистий) 1 кг
- Зіра
- Шафран
- Барбарис
- Перець червоний (мелений)
- Горох
Нарізати цибулю півкільцями, моркву соломкою.
М'ясо нарізати великими шматками.
У гарячій олії обсмажити порізане кубиками курдючне сало (половину).
Потім у розпеченому жирі обсмажити цибулю до золотистої скоринки.
Додати баранину і обсмажити.
Коли баранина підрум'яниться, додати нарізану соломкою моркву і залишене курдючне сало, порізане великими шматками, обсмажити.
Після того як морква теж злегка обсмажиться, залити все водою на 1-2 см, додати сіль, спеції, часник, горох, довести до кипіння і зменшити вогонь, перемішувати більше не треба.
Коли майже вся вода випарується, підготувати рис. Рис промити доки вода не стане більш менш прозорою. Промитий рис засипати поверх зірвака і розрівняти шумівкою.
Залити на 1-2 см холодною водою, збільшити вогонь і довести до кипіння.
Після того як вода випарується, зібрати рис гіркою, проробити в ньому отвори, щоб виходила пара і додати ще спеції, у даному випадку зіру.
Накрити кришкою плов і на слабкому вогні залишити доходити (близько 30 хв).
Приготувати салат. Помідори, цибуля, гострий перець, сіль, заправити олією.
Або салат - очищена зелена редька, порізана брусочками або кружечками, залити хвилин на 15 солоною, холодною водою для того щоб пішла гіркота, потім злити воду.
Плов обережно перемішати, нарізати м'ясо, дістати часник і викласти плов горою на велику тарілку.
Рецепт торта из тыквыКулинарные рецепты. Рецепты и советы
Рецепты для хлебопечки, вкусно - печень с яблоками рецепт. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Современные салаты рецепты ресторановКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Рецепты выпечка в микроволновой печиРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
www.recepti.biz.ua рецепт пасха кулич
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter