"Тутирган таук"

ДРУГІ СТРАВИ
1115 "Тутирган таук"
інгредієнти:
  • Курка (обов´язково повинна бути ціла шкіра на шиї)
  • Яйце - 15-20 шт
  • Сметана - 200 г
  • Масло вершкове (можна не класти) - 100 г
  • Локшина (домашня)
  • Сіль

У курки зашити нижній отвір. Якщо є дірочки в іншому місці, теж сміливо зашити.

Через шийний отвір одним пальцем акуратно відокремити шкіру від м´яса, де це можливо (необов´язково скрізь).

фото Приготувати начинку з 15 яєць, розтопленого масла, сметани і солі (можна яєць брати менше або більше в залежності від розміру курки і всього іншого, відповідно. У мене була невелика курка 1200-1300 г).

Необхідно закрити у курки біля шиї отвір всередину, зазвичай затикають відрізаною шиєю, у мене не було, я скористалася сарделькою, це для того, щоб вся начинка потрапила між шкірою і м´ясом, а не потрапила всередину курки. Теперь потроху у всі сторони заливаємо начинку.  .

Коли всю начинку залили, тихесенько випускаємо все повітря і перев´язуємо шию.

У каструлю з холодною водою акуратно опускаємо нашу курку і готуємо її на повільному вогні півтори години. Іноді шкіра у курки лопається і трохи випливає начинка, виходить як омлет, це не страшно, вся вона не витече, а омлет теж можна поїсти.

ЩОБ НАЧИНКА не випливала, МОЖНА КУРКУ Обгорнути в чисту марлю!.  .

Курку дістати і розрізати на порції. Ось така вона виходить в розрізі.

 У цьому ж бульйоні відварюють капусту, поділену на 4-8 частин, картоплю половинками, моркву. Подають разом з м´ясом, а на бульйоні готують домашню локшину. .

Кому сподобається - приємного апетиту!. Вибачаюсь за якість фотографій.

Любишь сладости? Помни о фигуре: рождественские рецепты выпечки. Кулинарные рецепты от Tramontina.

www.recepti.biz.uaИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

печеня по домашньому

Рецепты блюд с ливеромКулинарные рецепты

Таиландская кухня супы с кокосовым молокомМы поделимся опытом и идеями в дизайне кухни, столовой и не только

Кухни. Купить в STOLLINE - украинская кухня. Консервы тм Tushe.