Тушкована печеня з оцтом
- Яловичина (вирізка) 1 кг
- Оцет (винний) 250 мл
- Вода 500 мл
- Сіль 2 ст.л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець (горошком) 0.5 ч.л.
- Гірчиця (у зернах) 0.5 ч.л.
- Гвоздика 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Петрушка (корінь або корінь селери) 60 г
- Крохмаль (борошно або загусник соусу) 1 ст.л.
- Масло вершкове 50 г
- Сметана 2 ст.л.
М'якоть яловичини обмити.
Закип'ятити воду з оцтом і додати сіль, лавровий лист, перець горошком, насіння гірчиці, гвоздику. Дати охолонути.
Укласти шматок м'яса у ємність і залити маринадом холодним, щоб всe добре покривало.
Закрити і поставити у холодильник на 4-5 днів. Кожен день превертати м'ясо на іншу сторону.
Після закінчення терміну маринування дістати м'ясо й добре його обсушити.
Моркву, цибулю і корінь петрушки очистити.
Нарізати цибулю на чверть, моркву і петрушку на великі бруски.
Розтопити вершкове масло, обсмажити м'ясо з усіх боків до коричневої скориночки і викласти на тарілку.
У цьому ж маслі обсмажити коріння і цибулю протягом трьох хвилин, знову додати м'ясо і долити 500 мл води або бульйону і 200 мл маринаду, де маринувалося м'ясо. Рідини потрібно стільки, щоб м'ясо було покрито вище середини.
Якщо здасться занадто кислим, то додати цукру.
Посолити і поперчити, закрити кришкою і поставити у духовку на 2 години при температурі 200 градусів.
Після 1 години м'ясо перевернути і тушкувати далі.
Після 2 годин дістати м'ясо і тримати у тeплому місці.
Всі овочі з бульйону дістати, перемолоти у пюре, додати знову у бульйон і закип'ятити.
Щоб соус став густим, додати загусник соусу (крохмаль, попередньо розбавивши його у холодній воді, або обсмажити борошно на маслі і додати бульйон).
Додати у соус сметану, дати закипіти на повільному вогні і - соус готовий.
Нарізати м'ясо на порційні шматочки і рясно полити соусом.
На гарнір картопляне пюре.
Супер курс Грибы Дома: салаты из жареных грибов.
Простые рецепты блюд: рецепт кофе гляссе. Кулинарные рецепты от Tramontina.
www.recepti.biz.uaСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Мультиварка Philips: арахисовое масло рецепт. Рецепты для мультиварки, вкусно.
Песочный пирог с яблоками и тыквойпесочный пирог с яблоками
Современные салаты и закуски как в ресторанеСовременное искусство. Национальный сервер современной прозы
Майонез без яиц. Майонез Лимончик.
Пироги со шпинатом. Рецепт турецыкие пироги со шпинатом.
Вкусные салаты и очень нежные: сайт кулинарный. Готовим со вкусом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter