Тушкована печеня з оцтом

ДРУГІ СТРАВИ
652 Тушкована печеня з оцтом
Фото - Тушкована печеня з оцтом
інгредієнти:
  • Яловичина (вирізка) 1 кг
  • Оцет (винний) 250 мл
  • Вода 500 мл
  • Сіль 2 ст.л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець (горошком) 0.5 ч.л.
  • Гірчиця (у зернах) 0.5 ч.л.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Петрушка (корінь або корінь селери) 60 г
  • Крохмаль (борошно або загусник соусу) 1 ст.л.
  • Масло вершкове 50 г
  • Сметана 2 ст.л.

М'якоть яловичини обмити.

Закип'ятити воду з оцтом і додати сіль, лавровий лист, перець горошком, насіння гірчиці, гвоздику. Дати охолонути.

Укласти шматок м'яса у ємність і залити маринадом холодним, щоб всe добре покривало.

Закрити і поставити у холодильник на 4-5 днів. Кожен день превертати м'ясо на іншу сторону.

Після закінчення терміну маринування дістати м'ясо й добре його обсушити.

Моркву, цибулю і корінь петрушки очистити.

Нарізати цибулю на чверть, моркву і петрушку на великі бруски.

Розтопити вершкове масло, обсмажити м'ясо з усіх боків до коричневої скориночки і викласти на тарілку.

У цьому ж маслі обсмажити коріння і цибулю протягом трьох хвилин, знову додати м'ясо і долити 500 мл води або бульйону і 200 мл маринаду, де маринувалося м'ясо. Рідини потрібно стільки, щоб м'ясо було покрито вище середини.

Якщо здасться занадто кислим, то додати цукру.

Посолити і поперчити, закрити кришкою і поставити у духовку на 2 години при температурі 200 градусів.

Після 1 години м'ясо перевернути і тушкувати далі.

Після 2 годин дістати м'ясо і тримати у тeплому місці.

Всі овочі з бульйону дістати, перемолоти у пюре, додати знову у бульйон і закип'ятити.

Щоб соус став густим, додати загусник соусу (крохмаль, попередньо розбавивши його у холодній воді, або обсмажити борошно на маслі і додати бульйон).

Додати у соус сметану, дати закипіти на повільному вогні і - соус готовий.

Нарізати м'ясо на порційні шматочки і рясно полити соусом.

На гарнір картопляне пюре.


Супер курс Грибы Дома: салаты из жареных грибов.

Простые рецепты блюд: рецепт кофе гляссе. Кулинарные рецепты от Tramontina.

www.recepti.biz.uaСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др

Мультиварка Philips: арахисовое масло рецепт. Рецепты для мультиварки, вкусно.

Песочный пирог с яблоками и тыквойпесочный пирог с яблоками

Современные салаты и закуски как в ресторанеСовременное искусство. Национальный сервер современной прозы

Майонез без яиц. Майонез Лимончик.

Пироги со шпинатом. Рецепт турецыкие пироги со шпинатом.

Вкусные салаты и очень нежные: сайт кулинарный. Готовим со вкусом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter