Телятина у вині із карамелізованими овочами
- Телятина (край із ребром) 5 шт.
- Борошно 5 ст.л.
- Олія оливкова
- Перець чорний (мелений)
- Паприка солодка (мелена)
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Масло вершкове 20 г
- Цукор коричневий 1.5 ч.л.
- Оцет (винний, червоний) 100 мл
- Вино червоне напівсолодке 0.5 л
- Бульйон (яловичий) 500 мл
- Розмарин (гілочка) 1 шт.
- Кмин (гілочка) 1 шт.
- Сіль
М'ясо обмити і обсушити рушником.
Відбити м'ясо вістрям ножа.
М'ясо посипати борошном і вбити його (борошно) у відбивну. Можна обваляти у борошні.
Розігріти сковороду, влити оливкову олію. Олію нагріти так, щоб відбивна у ній смажилася, а не парилася.
Обсмажити м'ясо по 3-5 хвилин із кожного боку так, щоб отрималася хрустка скоринка. Як тільки одна сторона присмажиться, посолити, поперчити (червоним і чорним перцями) і перевернути на інший бік. У кінці смаження посолити і поперчити іншу сторону. Так м'ясо буде ніжніше.
Якщо смажити по два шматка, важливо, щоб м'ясо не стикалося одне з одним, інакше не буде скоринки.
В іншій сковороді розігріти трохи оливкової олії, розрізати невелику цибулину на чверть, а моркву на смужки завтовшки 0,5 см. Обсмажити овочі з кожного боку, щоб трохи підзолотити.
Потім додати у сковороду 20 г вершкового масла і всипати 1,5 ч. л. цукру. Цукор розтопиться, трохи покрутити сковороду, щоб розподілити цукор і олію по всій площі. Карамелізувати овочі.
Обсмажене м'ясо викласти у форму для запікання, трохи додавши олії від смаження. Туди ж відправити карамелізовані овочі.
У сковороду влити приблизно 100 мл червоного винного оцту, випарити його майже до кінця і влити пляшку червоного напівсолодкого вина, випарити до половини.
Влити у м'ясо випарене вино, додати 500 мл бульйону, 1-2 ст. л. борошна (трохи розподілити у рідині), покласти гілочку розмарину і кмину, посолити рідину і поставити у попередньо розігріту духовку на 2 години.
М'ясо при подачі можна полити утвореним винним соусом.
Салат из брокколи с жаренным арахисом. Салат из брокколи с соусом.
Как приготовить летний салат: салати з фото рецепти. Настоящий суп харчо с фото.
Рецепты новогодних блюдРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
салаты из Рыбных консерв в томате со стручковой фасолью
Готовим со вкусом - рецепт салата с языка.
Мясные салаты с грибамиКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Рецепт салата из лапши и морепродуктов. Рецепты морепродукты салаты.
Рецепты быстрой и вкусной диеты: рецепты салатов из креветок с фото. Как приготовить летний салат.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter