Телячі реберця із рисом по-шанхайськи
- Ребро теляче 1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Соєвий соус 7 ст.л.
- Паприка солодка 2 ч.л.
- Цукор 1 ст.л.
- Горілка 1 ст.л.
- Крохмаль 1 ст.л.
- Рис (круглий) 2 скл.
- Сік лимонний 2 ч.л.
- Сіль
Ребра помити, просушити і замочити у маринаді: 5 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. паприки, сіль, трохи приправи для смаження м'яса (суміш перців). Залишити у холодильнику на 2-3 години.
У сковороду із розігрітою олією викласти замочені ребра і злегка обсмажити з обох сторін. Потім додати до ребер 1 ст. л. цукру і добре перемішати - цукор карамелізується і утворює на ребрах рум'яну скоринку. Вилити до ребер 1 ст. л. горілки і 1 ст. л. соєвого соусу, ще раз перемішати і залишити пускати сік на маленькому вогні хвилин 5-7.
Окремо у казанку у невеликій кількості олії обсмажити дрібно порізану цибулю, додати 1 ст. л. соєвого соусу і 1 ч. л. паприки.
У казан зверху на цибулю викласти ребра, вилити зверху сік.
Окремо розвести 1 ст. л. крохмалю у склянці теплої води і цією сумішшю залити ребра. Долити воду у казан так, щоб вона була на рівні із ребрами, посолити. Тушкувати на слабкому вогні протягом 2 годин злегка прикривши кришкою.
Відварити рис звичайним способом, при варінні додати лимонний сік, щоб у рису був злегка кислуватий лимонний присмак, він у підсумку дуже добре поєднується із ароматним солодкувато-пряним смаком м'яса.
Простые рецепты вкусных салатов. Рецепт ну очень вкусного салата.
Рецепты для мультиварки, вкусно - рецепты пошаговые с фото.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter