Сябзі говурма

ДРУГІ СТРАВИ
632 Сябзі говурма
Фото - Сябзі говурма
інгредієнти:
  • Зелень (кінза, кріп, порей, шпинат, щавель, тархун, зелень молодого часнику) 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 6 шт.
  • Баранина 1 кг
  • Масло топлене

Баранину промити, розрізати на шматочки-кубики розміром 4х4 см, покласти у каструлю, залити водою, щоб трохи покрило.

Покласти у каструлю одну очищену цибулину. Поставити на вогонь до закипання. Як почне закипати, зменшити вогонь. Обов'язково зібрати пінку, утворену під час приготування м'яса, інакше бульйон буде каламутним.

Цибулю після того, як м'ясо приготується, треба викинути. М'ясо має зваритися, стати м'яким. Але не дуже, тому що воно ще буде смажитися з цибулею і паритися із зеленню.

Після приготування м'ясо перекласти у миску, а бульйон процідити в іншу ємність через дрібне сито.

Ріпчасту цибулю нарізати на дрібні квадратики, покласти у сковорідку, додати 2-3 столові ложки топленого масла, поставити на вогонь. Спочатку на сильний вогонь, як почне шипіти, зменшити до середнього. Цибуля повинна стати м'якою. Потім уже смажити до пожовтіння цибулі. Коли цибуля пожовтіє трохи, додати м'ясо і продовжувати смажити при постійному помішуванні. Коли і м'ясо, і цибуля просмажаться, зняти з вогню і перекласти у велику високу каструлю.

Зелень промити як слід. Нарізати дрібно. Порей і часник, а також товсті стеблинки кінзи, кропу, шпинату і щавлю відкласти в одну ємність, а все інше - в іншу. Каструлю з м'ясом і цибулею поставити на сильний вогонь, додавши топленого масла. Як почне шипіти, зменшити вогонь і додати у першу чергу вміст ємності з пореєм. Додати 4-5 ст. л. м'ясного бульйону. Якщо до того часу жир м'яса зібрався на поверхні бульйону, зібрати його ложкою і додати у каструлю поверх зелені. Усе ретельно перемішати. Обсяг зелені у свіжому вигляді дуже великий. Але в міру приготування він зменшиться.

Коли вміст каструлі стане меншим, зелень обм'якне, додати нашатковану зелень. Знову додати 4-5 ст. л. м'ясного бульйону. Якщо м'ясного бульйону не залишилося, додати трохи води, близько 3 ложок. Перемішати як слід. 

 

Как приготовить летний салат: мясные салаты рецепты. Рецепты салатов на любой вкус.

Французская кухня рецепт отварная говядина. Рецепты французской кухни.

Рецепты С Фото на любой вкус - рецепты пошагово с фото. Рецепты Мультиварка Пошагово.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter