Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом

ДРУГІ СТРАВИ
876 Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом
Фото - Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом
інгредієнти:
  • Свинина (окіст зі шкірою) 5 кг
  • Морква 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Ріпа 1 шт.
  • Лист лавровий 5 шт.
  • Джем (абрикосовий) 200 г
  • Коньяк 2 ст.л.
  • Гвоздика 2 ст.л.
  • Сіль
  • Перець чорний (горошком)
  • Овочі (мариновані)
  • Кріп 0.5 пуч.

Свинячий окіст ретельно вимити, при необхідності обпалити. Покласти у глибоку каструлю, залити холодною водою і залишити на 12 годин. Після часу змінити воду і залишити ще на 12 годин.

Очистити моркву, цибулю і ріпу. Нарізати всі овочі великими шматками. У велику каструлю скласти овочі, зверху помістити свинину, додати лаврове листя. Залити свіжою холодною водою, поставити на сильний вогонь і дати закипіти. Після закипання (піни практично немає) видалити лаврове листя. Зменшити вогонь. Кришку не щільно закрити і варити 4 год. Через 2 год посолити і поперчити.

Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом Після закінчення часу акуратно шумівкою перекласти на широку тарілку (щоб із усіх сторін був доступ). Дати трохи охолонути. Зробити на шкірі діагональні надрізи у вигляді сіточки. У кожну утворену клітинку вставити по 1 бутону гвоздики. Перекласти окіст у форму для запікання із невисокими бортами.

Змішати абрикосовий джем із коньяком, рясно полити цією сумішшю верх і боки м'ясного шматка. Запікати 1 годину у розігрітій до 180°С духовці до рум'яного кольору.

фото Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом Подавати гарячим із маринованими овочами. Посипати зверху нарізаним кропом.

 

Кулинарные рецепты с фотографиями - вторые блюда по домашнему.

Рецепты салатов из морковиКулинарные рецепты. Рецепты и советы

Салат из картошки моркови и яиц свеклыИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

Рецепты салата с морепродуктамиРецепты и советы. Кулинарные рецепты