Свинячий окіст за старовинним німецьким рецептом
- Свинина (окіст зі шкірою) 5 кг
- Морква 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Ріпа 1 шт.
- Лист лавровий 5 шт.
- Джем (абрикосовий) 200 г
- Коньяк 2 ст.л.
- Гвоздика 2 ст.л.
- Сіль
- Перець чорний (горошком)
- Овочі (мариновані)
- Кріп 0.5 пуч.
Свинячий окіст ретельно вимити, при необхідності обпалити. Покласти у глибоку каструлю, залити холодною водою і залишити на 12 годин. Після часу змінити воду і залишити ще на 12 годин.
Очистити моркву, цибулю і ріпу. Нарізати всі овочі великими шматками. У велику каструлю скласти овочі, зверху помістити свинину, додати лаврове листя. Залити свіжою холодною водою, поставити на сильний вогонь і дати закипіти. Після закипання (піни практично немає) видалити лаврове листя. Зменшити вогонь. Кришку не щільно закрити і варити 4 год. Через 2 год посолити і поперчити.
Після закінчення часу акуратно шумівкою перекласти на широку тарілку (щоб із усіх сторін був доступ). Дати трохи охолонути. Зробити на шкірі діагональні надрізи у вигляді сіточки. У кожну утворену клітинку вставити по 1 бутону гвоздики. Перекласти окіст у форму для запікання із невисокими бортами.
Змішати абрикосовий джем із коньяком, рясно полити цією сумішшю верх і боки м'ясного шматка. Запікати 1 годину у розігрітій до 180°С духовці до рум'яного кольору.
Подавати гарячим із маринованими овочами. Посипати зверху нарізаним кропом.
Кулинарные рецепты с фотографиями - вторые блюда по домашнему.
Рецепты салатов из морковиКулинарные рецепты. Рецепты и советы
Салат из картошки моркови и яиц свеклыИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Рецепты салата с морепродуктамиРецепты и советы. Кулинарные рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter