Свиняча нога під журавлиним соусом

ДРУГІ СТРАВИ
930 Свиняча нога під журавлиним соусом
Фото - Свиняча нога під журавлиним соусом
інгредієнти:
  • Нога кабана 1 шт.
  • Часник свіжий 5 зуб.
  • Перець духмяний (горошком) 1 пач.
  • Журавлина 300 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Шпиг (копчений) 100 г
  • Майонез 1 пач.
  • Гірчиця (діжонська)
  • Вершки (жирні) 100 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Овочі (соління: огірок, помідор) 1 бан.
  • Картопля 10 шт.
  • Імбир (порошок) 2 ч.л.
  • Чебрець 2 ч.л.
  • Перець чорний 3 ч.л.
  • Часник маринований 10 зуб.

Ногу необхідно як слід промити, щоб видалити залишки трави, волосся і т. д.

Нашпигувати як можна частими кишеньками. У кожну кишеньку покласти скибочку  часнику, шматочок сала, горошину запашного перцю і журавлину.

Викласти на фольгу (на блискучу сторону). Рясно обмазати майонезом і обкласти кільцями ріпчастої цибулі. Посолити, посипати меленим перцем, чебрецем, імбиром. Загорнути не менше, ніж в 4 шари фольги. Залишити в холодильнику години на дві.

Розігріти духовку до 200 градусів. Помістити загорнуту у фольгу ногу в духовку і запікати дві з половиною години.

Вийняти ногу і дати охолонути. Зробити соус для обмазки: діжонську гірчицю змішати із вершковим маслом, вершками і додати 2-3 ложки майонезу.

Сформувати із фольги подобу "коритця" і викласти туди ногу, попередньо звільнивши її від фольги, у якій вона запікалася.

Обмазати приготовленим соусом і помістити в духовку хвилини на 3-4 для утворення скоринки. Якщо є функція обдування гарячим повітрям, то обов'язково включити.

Подавати з відвареною картоплею "у мундирі", маринованим часником, соліннями і соусом із журавлини.

Соус із журавлини: 250 г журавлини залити 100 г киплячої води, розчавити всі ягоди і як слід пром'яти. Процідити через ситечко, додати 100 г вершків, видавити 3 зубчики часнику, додати 2-3 ложки майонезу.

ЗдесьРецепты и советы. Кулинарные рецепты

Карп рецепты приготовления с фотоЛов осетровых, форели, карпа

Рецепт майонеза. Рецепт: Майонез домашний.

Вкусные Рецепты В Мультиварке: мимоза салат. Вкуснейший салат Мимоза.