Свиняча нога під журавлиним соусом
- Нога кабана 1 шт.
- Часник свіжий 5 зуб.
- Перець духмяний (горошком) 1 пач.
- Журавлина 300 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Шпиг (копчений) 100 г
- Майонез 1 пач.
- Гірчиця (діжонська)
- Вершки (жирні) 100 г
- Масло вершкове 50 г
- Овочі (соління: огірок, помідор) 1 бан.
- Картопля 10 шт.
- Імбир (порошок) 2 ч.л.
- Чебрець 2 ч.л.
- Перець чорний 3 ч.л.
- Часник маринований 10 зуб.
Ногу необхідно як слід промити, щоб видалити залишки трави, волосся і т. д.
Нашпигувати як можна частими кишеньками. У кожну кишеньку покласти скибочку часнику, шматочок сала, горошину запашного перцю і журавлину.
Викласти на фольгу (на блискучу сторону). Рясно обмазати майонезом і обкласти кільцями ріпчастої цибулі. Посолити, посипати меленим перцем, чебрецем, імбиром. Загорнути не менше, ніж в 4 шари фольги. Залишити в холодильнику години на дві.
Розігріти духовку до 200 градусів. Помістити загорнуту у фольгу ногу в духовку і запікати дві з половиною години.
Вийняти ногу і дати охолонути. Зробити соус для обмазки: діжонську гірчицю змішати із вершковим маслом, вершками і додати 2-3 ложки майонезу.
Сформувати із фольги подобу "коритця" і викласти туди ногу, попередньо звільнивши її від фольги, у якій вона запікалася.
Обмазати приготовленим соусом і помістити в духовку хвилини на 3-4 для утворення скоринки. Якщо є функція обдування гарячим повітрям, то обов'язково включити.
Подавати з відвареною картоплею "у мундирі", маринованим часником, соліннями і соусом із журавлини.
Соус із журавлини: 250 г журавлини залити 100 г киплячої води, розчавити всі ягоди і як слід пром'яти. Процідити через ситечко, додати 100 г вершків, видавити 3 зубчики часнику, додати 2-3 ложки майонезу.
ЗдесьРецепты и советы. Кулинарные рецепты
Карп рецепты приготовления с фотоЛов осетровых, форели, карпа
Рецепт майонеза. Рецепт: Майонез домашний.
Вкусные Рецепты В Мультиварке: мимоза салат. Вкуснейший салат Мимоза.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter