Свинина з брусницею
- Свинина (антрекот) 600 г
- Помідор 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Приправа (для свинини)
- Сіль (за смаком)
- Брусниця 0.5 скл.
- Вино червоне сухе 100 мл
Помідори ріжемо часточками.
Свинину ріжемо шматочками, додаємо помідори, сіль, спеції за смаком (можна взяти спеції для шашлику, паприку, кмин, базилік).
Все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися хоча б на 1 годину (можна заздалегідь на добу).
Викладаємо шматочки м'яса в форму (без соку, його при бажанні можна використовувати для соусу), зверху кільця цибулі, посипаємо брусницею (заморожена), все поливаємо вином. Якщо м'ясо нежирне, можна злегка полити 1-2 ст. л. олії.
Ставимо в духовку приблизно на 1 годину. Слідкувати, щоб не пересушити, сік повинен майже весь випаруватися, а м'ясо злегка зарум'янитися.
Можна запекти й у рукаві, м'ясо вийде більше як "тушковане".
На гарнір найкраще підійдуть свіжі овочі або варена картопля.
recepti.biz Рецепты для фуршета на любой вкус! Тысячи блюд с фото и видео
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter