Сьомга з гратеном
 
		
				
				
				
				
		
- Сьомга
- Картопля 5 шт.
- Часник 2 зуб.
- Вершки (жирні) 250 мл
- Сир м´який 100 г
- Горіх мускатний мелений
- Олія
- Спеції (чорний перець горошком, сіль, лавровий лист)
 Замаринувати сьомгу в соєвому соусі.
 Замаринувати сьомгу в соєвому соусі.
 Нарізати картоплю тонкими скибочками.
 Нарізати картоплю тонкими скибочками.
 Відварити майже до готовності у підсоленій воді з чорним перцем горошком і лавровим листом.
 Відварити майже до готовності у підсоленій воді з чорним перцем горошком і лавровим листом.
 Заливка. Перетерти подрібнений часник у ступці з сіллю.
 Заливка. Перетерти подрібнений часник у ступці з сіллю.
Вимісити в мисці часник, вершки і тертий на крупній тертці сир.
Додати мускатний горіх.
 Викласти картоплю у форму для запікання, попередньо змащену олією, так, щоб кожна скибочка заходила на іншу приблизно на 1 см.
 Викласти картоплю у форму для запікання, попередньо змащену олією, так, щоб кожна скибочка заходила на іншу приблизно на 1 см.
 Залити картоплю заливкою, закрити кришкою або накрити фольгою.
 Залити картоплю заливкою, закрити кришкою або накрити фольгою.
Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, щоб сир повністю розплавився.
 Потім зняти кришку, додати вогоню по максимуму, щоб скоринка стала рум'яною, хвилин на 5.
 Потім зняти кришку, додати вогоню по максимуму, щоб скоринка стала рум'яною, хвилин на 5.
Накрити кришкою й дати «відпочити».
 Швидко обсмажити сьомгу з усіх боків до золотистої скоринки.
 Швидко обсмажити сьомгу з усіх боків до золотистої скоринки.
До цієї страви добре підходить часниковий соус.
Рецепт салата с языкаСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
www.recepti.biz.ua салат из креветокб паприки и яблок
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

