Сьомга з гратеном
- Сьомга
- Картопля 5 шт.
- Часник 2 зуб.
- Вершки (жирні) 250 мл
- Сир м´який 100 г
- Горіх мускатний мелений
- Олія
- Спеції (чорний перець горошком, сіль, лавровий лист)
Замаринувати сьомгу в соєвому соусі.
Нарізати картоплю тонкими скибочками.
Відварити майже до готовності у підсоленій воді з чорним перцем горошком і лавровим листом.
Заливка. Перетерти подрібнений часник у ступці з сіллю.
Вимісити в мисці часник, вершки і тертий на крупній тертці сир.
Додати мускатний горіх.
Викласти картоплю у форму для запікання, попередньо змащену олією, так, щоб кожна скибочка заходила на іншу приблизно на 1 см.
Залити картоплю заливкою, закрити кришкою або накрити фольгою.
Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, щоб сир повністю розплавився.
Потім зняти кришку, додати вогоню по максимуму, щоб скоринка стала рум'яною, хвилин на 5.
Накрити кришкою й дати «відпочити».
Швидко обсмажити сьомгу з усіх боків до золотистої скоринки.
До цієї страви добре підходить часниковий соус.
Рецепт салата с языкаСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
www.recepti.biz.ua салат из креветокб паприки и яблок
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter