Сібас запечений на грилі із соусом айолі і картопляними гармошками
- Картопля 5 шт.
- Риба (сібас) 3 шт.
- Часник 2 зуб.
- Жовток яєчний (варений) 2 шт.
- Майонез 150 г
- Олія оливкова 100 мл
- Сік лимонний 2 ст.л.
- Шафран 0.5 ч.л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лайм (лимон) 1 шт.
- Перець чорний (горошком) 10 шт.
- Олія рослинна 1.5 скл.
- Зелень
- Вода (окріп) 2 ст.л.
- Сіль
Одну картоплину відварити у мундирі, остудити, очистити.
Шафран розвести у 2 ст. л. окропу. Гарячу картоплину подрібнити в блендері, додати часник, варені яєчні жовтки, майонез і шафран. Влити лимонний сік і 2 ст. л. оливкової олії. Збити все разом, приправити сіллю, перцем, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі.
Рибу очистити і випатрати.
Маринад. Цибулю очистити, нарізати кільцями.
Лайм (або лимон) вимити, нарізати кільцями разом зі шкіркою.
Зелень дрібно нарубати.
У мисці змішати зелень, цибулю, лайм, пом'яти руками. Влити 1 скл. олії, додати перець горошком.
Рибу залити маринадом, залишити на 30 хвилин.
Для гармошок - картоплю ретельно вимити щіткою. Зробити глибокі поперечні надрізи, не доходячи 3 мм до кінця. Щоб не розрізати до кінця - підкласти під ніж зубочистку, вона буде служити обмежувачем. Відстань між надрізом - теж 3 мм.
Покласти на решітку, посолити, збризнути олією, поставити в розігріту до 180 градусів духовку, запекти до готовності (приблизно 45 хвилин).
Із риби видалити маринад, обсмажити з двох сторін на грилі.
Викласти на тарілку рибу, гармошки і соус. Подавати гарячим.
Кулинарные рецепты от Tramontina - салаты новинки рецепты.
Купить Варенье - черничное варенье. Варенье в магазине Утконос.
Праздничные первые блюдаГотовьте блюда с сохранением витаминов вместе с мультиварками Philips
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter