Шавло

ДРУГІ СТРАВИ
651 Шавло
Фото - Шавло
інгредієнти:
  • Рис круглозерний 500 г
  • Баранина на кістці 500 г
  • Сало курдючне 100 г
  • Олія 100 г
  • Цибуля 3 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Картопля 1 шт.
  • Перець солодкий червоний 1 шт.
  • Часник 7 зуб.
  • Перець гострий 1 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Кмин 2 ч.л.
  • Сіль

Круглозерний рис залити теплою водою.

 

Кістку відокремити від м'яса. М'ясо нарізати середніми шматочками.

Курдючне сало нарізати кубиками. 

Цибулю дрібно порізати.

 

Моркву нарізати дрібними кубиками. 

Картоплю нарізати дрібно і залити водою.

Один червоний солодкий перчик порізати кубиками.

Зубчик часнику розрізати навпіл.

Головку часнику очистити від верхнього лушпиння. 

Помідори порізати дрібними шматочками, попередньо знявши із них шкірку.

 

Прогріти гарно казан. Налити олію і укинути курдюк. Обсмажити гарно, але не до вугілля. Вийняти сало на тарілочку.

 

 

 

Укинути в олію часник і смажити до золотистого кольору, вийняти.

Гарно обсмажити кісточки.

Додати м'ясо. Злегка обсмажити до золотистості. Посипати пучком кмину і посолити. Додати червоний перчик, цибулю та моркву і смажити із м'ясом, помішуючи, щоб не пригоріло.

Додати помідори, перемішати з усим вмістом і тушкувати доки сік не випарується.

Далі покласти картоплю і залити гарячу воду. Води повинно бути багато. Приблизно на ширину долоні від вмісту.

Коли вода закипить, додати головку часнику і перець (перець повинен бути цілим, без проколів і порізів), закрити кришкою, зменшити вогонь і варити близько 40-50 хв. 

Зирвак зварився. Досолити його. Він повинен бути трохи пересоленим, оскільки рис під час варіння забере багато солі. Вийняти із казана часник і перець на окрему тарілочку.

Далі закласти рис, зливши з нього воду і збільшити вогонь під казаном. Акуратно перемішати вміст казана із рисом. Періодично перемішувати при варінні. Рис повинен повністю зваритися.

Як тільки рис готовий, подивитися скільки залишилося води. Якщо її нема, то долити ще (гарячу).

Посипати залишеним кмином Шавло і перемішати. Занурити у рис головку часнику і перець, які варилися у зирвак. Закрити казан кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і хвилин 20-30 тримати Шавло. 

 

 

Вкуснейшие рецепты тут: рогалики рецепты с фото. Мультиварка Philips.

Рецепты диетическиеПошаговые рецепты c фото. Тысячи рецептов. Подробнее на сайте

Салат из брокколи рецептыУзнайте рецепты бразильских шеф-поваров для приготовления шедевров дома

Рецепт шашлыка: консервация грибов рецепты. Выращивание грибов дома.

Мультиварка Philips: салаты вкусные рецепты.

Торт грильяжный лучаноИзготовление тортов на заказ

Рецепт торт наполеон на пивеКулинарные рецепты. Рецепты и советы

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter