Шахи панір
- Сир (панір, можна замінити адигейським сиром) - 400 г
- Помідори (середнього розміру, можна заморожені) - 2 шт
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
- Часник (середнього розміру) - 2 зуб.
- Імбир (свіжий, тертий) - 0,5 ч. л.
- Вершки (10%) - 250-300 мл
- Гарам масала (чайна ложка з гіркою) - 1 ч. л.
- Кардамон (мелений, чайна ложка без верху) - 1 ч. л.
- Сіль (за смаком)
- Цукор (за смаком) - 1-2 ч. л.
- Масло рослинне (для смаження)
- Томатна паста - 2 ч. л.
- Перець болгарський - 1 шт
Беремо цибулю й ріжемо її досить великою соломкою уздовж.
Помідори і болгарський перець ріжемо великими шматками. Це для того, щоб вони в готовій страві не розвалилися, а зберегли свою форму.
Беремо панір. Я його дуже успішно заміняю адигейським сиром. Кінцевий результат від цього анітрохи не страждає.
Панір ріжемо великими брусочками. Приблизно 4-5 см в довжину, а по ширині приблизно 2,5 см. Залишаємо його чекатиме свого часу.
Наливаємо олію в вок або будь-яку іншу сковорідку з товстим дном і високими стінками. Коли олія нагріється, кладемо туди цибулю.
Обсмажуємо її зовсім трішки - так, щоб тільки схопилася.
Потім до неї додаємо тертий імбир і часник.
Обсмажуємо їх приблизно 1 хвилину. Цибуля не повиннна бути сильно обсмажена. Просто вона повиннна стати прозорою з натяком на золотистий колір.
А тепер додаємо саму суть - спеції. В індійських господинь ніколи не буває випадкових спецій - типу, що є під рукою, то й покладемо. Для кожної страви, для кожного продукту свій, вивірений за складом та кількістю, набір спецій. Для «шахи панір» це - гарам масала і кардамон.
Меленого кардамону у мене не було. Довелося скористатися кавомолкою.
Отже, додаємо спеції до цибулі, імбиру і часнику. Перемішуємо і обсмажуємо буквально секунд 15 - тільки щоб вони віддали свій аромат маслу.
Завантажуємо нарізані помідори. Вони обов´язково дадуть сік. Смажимо, помішуючи, поки вся рідина не випарується, а масло по краях не буде відділятися від гущавини.
Шматочки помідорів повинні зберегти свою форму.
Додаємо томатну пасту і перемішуємо, щоб вона розійшлася.
Тепер черга вершків. Я вказала приблизну кількість. Додаємо вершки поступово. Вони будуть загусати, і Ви зможете визначити, скільки соусу Вам треба. Соус не повинен бути дуже крутим - щось на зразок рідкого тіста для млинців.
Після цього солимо за смаком і обов´язково додаємо цукор, тому що помідори і томат-паста дадуть досить кислий смак. Я зазвичай кладу 1-2 ч. л. цукру. Але Ви пробуйте і орієнтуйтеся на свої відчуття. У результаті соус має бути приємного кисло-солодкого смаку.
Коли смак соусу відрегульований, треба додати болгарський перець і перемішати.
Прийшов час додати панір. Обережно, щоб шматочки не розвалилися, перемішуємо.
Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо покипіти хвилини 2-3. Потім вогонь прибираємо зовсім і залишаємо хвилин на 5, щоб панір ввібрав в себе всі аромати і смаки.
Викладаємо все в глибокий посуд. Подаємо з відвареним розсипчастим довгозернистим рисом.
Смачного!.
www.recepti.biz.ua салат рецепт сердце перепелиные яйца огурцы лук
recepti.biz.uaВкусные и полезные салаты для стройной фигуры. Блюда от диетолога. Читайте
Рецепты потрясающих салатов: рецепты салаты. Косметика своими руками.
Рецепты салатов из креветок с фотоУчимся готовить простые полезные и вкусные салаты! Порадуй своих любимых
Онлайн запись к диетологу: диетолог светлана фус сайт. Ищете диетолога? Худейте дома.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter