Шахи панір

ДРУГІ СТРАВИ
1095 Шахи панір
Шахи панір
інгредієнти:
  • Сир (панір, можна замінити адигейським сиром) - 400 г
  • Помідори (середнього розміру, можна заморожені) - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
  • Часник (середнього розміру) - 2 зуб.
  • Імбир (свіжий, тертий) - 0,5 ч. л.
  • Вершки (10%) - 250-300 мл
  • Гарам масала (чайна ложка з гіркою) - 1 ч. л.
  • Кардамон (мелений, чайна ложка без верху) - 1 ч. л.
  • Сіль (за смаком)
  • Цукор (за смаком) - 1-2 ч. л.
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Томатна паста - 2 ч. л.
  • Перець болгарський - 1 шт

Шахи панір інгредієнти Беремо цибулю й ріжемо її досить великою соломкою уздовж.

Помідори і болгарський перець ріжемо великими шматками. Це для того, щоб вони в готовій страві не розвалилися, а зберегли свою форму.

Шахи панір Беремо панір. Я його дуже успішно заміняю адигейським сиром. Кінцевий результат від цього анітрохи не страждає.

фото Шахи панір Панір ріжемо великими брусочками. Приблизно 4-5 см в довжину, а по ширині приблизно 2,5 см. Залишаємо його чекатиме свого часу.

Шахи панір Сир Наливаємо олію в вок або будь-яку іншу сковорідку з товстим дном і високими стінками. Коли олія нагріється, кладемо туди цибулю.

Обсмажуємо її зовсім трішки - так, щоб тільки схопилася.

Шахи панір Помідор Потім до неї додаємо тертий імбир і часник.

Обсмажуємо їх приблизно 1 хвилину. Цибуля не повиннна бути сильно обсмажена. Просто вона повиннна стати прозорою з натяком на золотистий колір.

Шахи панір Лукрепчатий А тепер додаємо саму суть - спеції. В індійських господинь ніколи не буває випадкових спецій - типу, що є під рукою, то й покладемо. Для кожної страви, для кожного продукту свій, вивірений за складом та кількістю, набір спецій. Для «шахи панір» це - гарам масала і кардамон.

Шахи панір Часник Меленого кардамону у мене не було. Довелося скористатися кавомолкою.

Шахи панір Імбир Отже, додаємо спеції до цибулі, імбиру і часнику. Перемішуємо і обсмажуємо буквально секунд 15 - тільки щоб вони віддали свій аромат маслу.

Шахи панір Сливки Завантажуємо нарізані помідори. Вони обов´язково дадуть сік. Смажимо, помішуючи, поки вся рідина не випарується, а масло по краях не буде відділятися від гущавини.

Шматочки помідорів повинні зберегти свою форму.

Шахи панір Гарам масала Додаємо томатну пасту і перемішуємо, щоб вона розійшлася.

Шахи панір Кардамон Тепер черга вершків. Я вказала приблизну кількість. Додаємо вершки поступово. Вони будуть загусати, і Ви зможете визначити, скільки соусу Вам треба. Соус не повинен бути дуже крутим - щось на зразок рідкого тіста для млинців.

Після цього солимо за смаком і обов´язково додаємо цукор, тому що помідори і томат-паста дадуть досить кислий смак. Я зазвичай кладу 1-2 ч. л. цукру. Але Ви пробуйте і орієнтуйтеся на свої відчуття. У результаті соус має бути приємного кисло-солодкого смаку.

Коли смак соусу відрегульований, треба додати болгарський перець і перемішати.

Шахи панір Сіль Прийшов час додати панір. Обережно, щоб шматочки не розвалилися, перемішуємо.

Шахи панір Цукор Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо покипіти хвилини 2-3. Потім вогонь прибираємо зовсім і залишаємо хвилин на 5, щоб панір ввібрав в себе всі аромати і смаки.

Шахи панір Маслорастітельное Викладаємо все в глибокий посуд. Подаємо з відвареним розсипчастим довгозернистим рисом.

Смачного!.

www.recepti.biz.ua салат рецепт сердце перепелиные яйца огурцы лук

recepti.biz.uaВкусные и полезные салаты для стройной фигуры. Блюда от диетолога. Читайте

Рецепты потрясающих салатов: рецепты салаты. Косметика своими руками.

Рецепты салатов из креветок с фотоУчимся готовить простые полезные и вкусные салаты! Порадуй своих любимых

Онлайн запись к диетологу: диетолог светлана фус сайт. Ищете диетолога? Худейте дома.