Селера з грибами
- Селера (стеблова) 400 г
- Гриби муер (сухі) 30 г
- Гриби гливи (свіжі) 300 г
- Імбир свіжий (корінець) 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Оцет рисовий 1.5 ст.л.
- Соєвий соус 2 ст.л.
- Крохмаль 1 ст.л.
- Перець чилі (червоний і зелений) 2 шт.
Гриби муер.
На упаковці вказано спосіб їх приготування. Найчастіше гриби замочують на кілька годин у теплій воді, потім промивають, і, якщо це зазначено в інструкції, проварюють кілька хвилин.
Гливи промити, обсушити і порізати не дуже тонкою соломкою. Дрібні грибочки можна залишити цілими, не розрізаючи.
Селеру помити і порізати.
У перців видалити насіння і порізати соломкою, односантиметровий корінь імбиру почистити і подрібнити, часник порізати соломкою.
Коли всі компоненти будуть підготовлені, можна приступати до теплової обробки. Нагріти рослинну олію і обсмажити перець, часник і імбир 1 хвилину, постійно помішуючи.
Додати гливи та гриби муер. Смажити, помішуючи, доки гливи не дадуть сік. Після цього смажити ще кілька хвилин.
Додати селеру, смажити все разом 2 хвилини. Додати рисовий оцет, соєвий соус, крохмаль, розведений у двох ложках води. За бажанням можна додати глютамат натрію. Все перемішати, спробувати на смак, якщо не вистачає солі, досолити за смаком.
Більше тримати страву на вогні не варто, щоб селера не стала м'якою, а залишалася хрусткою.
За бажанням можна присипати подрібненою зеленню селери, яка була у внутрішніх черешків.
Готовим со вкусом: салаты с яблоками рецепты. Осетинские пироги на заказ.
recepti.biz.ua морепродукты салат рецепт
Все кулинарно-домашние сайты www.recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter