Сациві
- Курка 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Горіхи грецькі 200 г
- Часник 3 зуб.
- Перець чорний (мелений) 0.5 ч.л.
- Хмелі-сунелі 1 ч.л.
- Оцет (винний) 2 ч.л.
- Сіль
- Кінза 1 пуч.
У курки відокремити "фюзеляж" від решти м'яса.
Видалити шкіру і зайвий жир. Залити курку окропом, довести до кипіння і злити. Знову залити курку 2 літрами холодної води і швидко довести до кипіння, посолити і зменшити вогонь. Додати цілу моркву і цибулю у лушпинні.
Курку варити хвилин 30, потім дістати все, крім «фюзеляжу», і відправити в духовку, де довести до готовності, періодично поливаючи курку бульйоном, вона повинна трохи «засмагнути».
Соус.
Волоські горіхи трохи обсмажити. Потім подрібнити в комбайні з часником.
Додати зелень.
Горіхи залити гарячим бульйоном, приблизно 250 мл бульйону на 200 г горіхів. Почати вимішувати. У результаті соус повинен вийти густим, як тісто для млинців. Додати спеції, винний оцет, посолити.
Відставити у бік соус, горіхи повинні набрякнути, хвилин 20.
Дати соусу прокипіти хвилин 5-8.
Підрум'янену курку нарізати на невеликі шматки, скласти в ємність.
Залити гарячим соусом, посипати нарізаною зеленню і відправити в холодильник до повного охолодження. Подавати тільки холодним.
На гарнір можна приготувати рис, а в піалу можна налити бульйон.
Ореховая заправка (к мясу, салатам, бутербродам. Заправки для салатов.
Как приготовить летний салат: праздничный салат на новый год. Рецепты Приготовления.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter