Рис із рибкою і солоними лимонами
- Риба (кета, філе) 300 г
- Рис 1.5 скл.
- Вода 2 скл.
- Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
- Часник 1 зуб.
- Лимон (солоний)
- Приправа (італійські трави або приправа до риби) 0.5 ч.л.
- Олія рослинна 2 ст.л.
Солоні лимони. 2 лимони нарізати на кружечки товщиною 3-4 мм. Насипати на тарілку сіль і обваляти в ній кожен кружечок із двох сторін. Помістити у чисту банку. Додати щіпку перцю чилі і нарізаний часник. Коли банка наповниться на 3/4, вичавити із двох лимонів сік і залити ним до повного покриття. Зверху налити оливкову олію, яка зберігає від плісняви. Поставити на світло на 2 тижні або доки шкірочка лимонів не стане напівпрозорою. Потім поставити у холодне місце або в холодильник.
Нарізати рибу, цибулю, часник і 3 скибочки лимона. Рис ретельно промити.
Цибулю з часником злегка обсмажити, додати рибу, прогріти декілька хвилин. Коли рибка "схопиться", додати лимони і спеції.
Рис повинен готуватися максимально на пару. Оптимальна пропорція 4 частини рису на 5 частин води. Під час приготування повинна бути щільно прилегла кришка, щоб не пропало ні краплі цінної пари.
На рибку викласти рис і залити гарячою водою. На цьому етапі можна трохи присолити.
Сковороду закрити щільною кришкою, можна закрити фольгою, а вже зверху кришкою. Увімкнути найменший вогонь. Через 12 хвилин вогонь вимкнути і дати рису ще 15 хвилин "пропаритися".
Важливо не відкривати кришку. Інакше пар вийде, і рис залишиться сирим.
Рецепт печеночного торта - рецепти торти з фото. Вкусные рецепты с фото.
Рецепты салатов с языка вареногоКулинарные рецепты. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Рецепты быстрой и вкусной диеты: рецепт закуски рафаэлло. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter