Риба в солі, фарширована морепродуктами
- Риба (біла) 2 кг
- Сіль морська 2.5 кг
- Білок яєчний 2 шт.
- Вода 1 скл.
- Восьминіг 150 г
- Креветки (очищені) 100 г
- Мідії 100 г
- Лимон 0.5 шт.
- Селера черешкова (гілочки) 3 шт.
- Розмарин (гілочка) 0.5 шт.
Рибу помити, випатрати, видалити зябра. Луску краще не знімати.
Сіль висипати у велику миску, додати білок і поступово влити воду, розмішуючи ложкою сіль. Вона повинна намокнути рівномірно, але води не повинно бути багато - просто трохи волога сіль.
Підготувати морепродукти: креветки очистити (якщо вони у панцирі), восьминогів розрізати на 2-3 частини.
Порізати невеликими шматочками половину лимона і стебла селери, додати до морепродуктів. Також додати розмарин.
На деко викласти пергамент так, щоб грунтовно звисав по краях. На пергамент - 1 / 3 солі. Зробити "подушку" для риби.
Нафарширувати сумішшю морепродуктів черевце. Можна зашити.
Закрити рибу залишеною сіллю з усіх сторін, укрити пергаментом і відправити в розігріту духовку на 50-60 хвилин.
По закінченні часу, сіль на рибі зробиться міцною кіркою. Вийняти рибку з духовки, і акуратно видалити солону кірку.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter