Риба у масляному соусі із мигдальним горіхом
- Риба (біла, філе) 400 г
- Перець солодкий (червоний, зелений) 2 шт.
- Мигдаль (пелюстки) 2 ст.л.
- Сухарі панірувальні 4 ст.л.
- Масло вершкове 100 г
- Сік лимонний 1 ст.л.
- Вино сухе (біле або червоне) 1 ст.л.
- Кріп (гілочки) 3 шт.
- Часник 2 зуб.
- Паприка солодка (червона, куркума або карі)
- Сіль
Вершкове масло кімнатної температури (розм'якшене) добре перемішати із подрібненим кропом і часником, вином, лимонним соком, сіллю.
Додати паприку, куркуму або карі, щоб масло набуло більш красивий колір.
Добре перемішати до однорідного стану.
Таке масло можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику.
У вогнетривку тарілку викласти шматочки очищеного салатного перцю.
Зверху шматки рибного філе (можна трохи посолити з двох сторін).
Посипати сухарями (чим більше сухарів - тим більше масляного соусу залишиться на рибку).
Зверху викласти ароматне масло і посипати мигдалем.
Запікати в розігрітій духовці 220°C до рум'яної скоринки (близько 20 хвилин).
Час запікання залежить від товщини рибного філе.
Рецепты. торт медовик. Домашний торт медовик.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter