Риба по-норвезьки
- Риба (морська) 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Часник 3 зуб.
- Апельсин 2 шт.
- Вино біле сухе 1 скл.
- Масло вершкове 50 г
- Борошно 2 ст.л.
- Зелень (петрушка, кріп) 2 пуч.
- Гвоздика 8 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Спеції (сіль, перець, кмин сушений)
- Приправа (для риби)
- Олія рослинна 100 мл
Рибу почистити і обробити на порційні шматки. На дно глибокого лотка насипати шар дрібно нарізаної зелені.
Цибулю очистити, нарізати кільцями і викласти поверх зелені.
Посипати щіпкою кмину, розчавленими бутонами гвоздики, додати дрібно нарізаний (не розчавлений) часник, лавровий лист.
Рибу посолити, поперчити, посипати приправою для риби і викласти у лоток. Зверху вилити олію. Накрити лоток кришкою і прибрати у холодне місце. Витримати рибу у маринаді добу, перевернувши за цей час 4-5 разів.
З одного апельсина зняти цедру для прикраси.
Потім з обох апельсинів вичавити сік.
Дістати рибу, викласти її у форму для запікання, змащену вершковим маслом, зверху на рибу викласти цибулю. Додати вино й апельсиновий сік. Посолити. Поставити в духовку. Запікати 30 хвилин при 200°С.
Вершкове масло розтопити, перемішати з борошном. Із форми злити рідину, що утворилася у масляну суміш, розтерти, щоб не було грудочок, довести до кипіння, варити на маленькому вогні кілька хвилин, щоб соус загус. Процідити.
Цибулю з риби викласти на тарілку, зверху - шматки риби. Прикрасити зеленню і шматочками апельсина.
Подавати рибу з картопляним пюре, прикрасивши цедрою апельсина. Окремо в соуснику подати соус.
Кулинарные блюда для худеющих - диетические блюда из говядины рецепты с фото. Готовим со вкусом.
Рецепты С Фото на любой вкус - рецепты пошаговые с фото.
recepti.biz.ua салат из сырой картошки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter