Риба під маринадом
- Рибa (сом) 1.5 кг
- Морква 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно
- Олія рослинна
- Томатна паста 3 ст.л.
- Оцет (столовий) 2 ч.л.
- Цукор 1 ст.л.
- Спеції (запашний перець, гвоздика, лавровий лист)
- Сіль
Сома трохи пошкрябати, промити, відрізати голову і нарізати на шматки (не треба дрібнити). Обваляти рибу в борошні із сіллю і покласти на розігріту сковороду в соняшникову олію.
Обсмажити сома близько 10 хв з кожного боку (вогонь не сильний), потім накрити кришкою і залишити на 10 хвилин на повільному вогні.
Видалити з голови риби зябра і поставити варитися у невеликій кількості підсоленої води.
Моркву натерти на крупну тертку і з дрібно порізаною цибулею спасерувати на олії.
Коли цибуля набуде золотистого відтінку, додати 3-4 ст. л. томатної пасти - тушкувати, помішуючи, ще хвилин 10.
Додати 2 ч. л. оцту.
У сковорідку з цибулею і морквою долити бульйон від голови рибки.
Укинути чорний перець горошком, гвоздику. Протушкувати хвилин 20.
Запалити на вогні лавровий лист (2-3 листки) і укинути у маринад хвилин за 5 до готовності.
Рибу розібрати навпіл (по хребту), видаляючи кісточки.
Викласти на деко і залити зверху готовим маринадом, посолити і поперчити. Поставити в духовку (180 градусів) на 20 хв, що дозволить рибці просочитися маринадом цілком і повністю.
Салат из брокколи с шампиньонами тут
Рецепты для мультиварки, вкусно - легкие блюда. Мультиварка Philips.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter