Рататуй у кабачці
- Кабачoк (молодий) 2 шт.
- Баклажан 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Цибуля порей 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Черемша (свіжа) 1 пуч.
- Олія оливкова
- Сіль
- Базилік (сушений або свіжий)
- Орегано (сушений або свіжий)
1 кабачок нарізати тонкими довгими смужками, другий - невеликими кубиками.
На помідорах зробити невеликі надрізи і опустити їх в киплячу воду на 1 хвилину. Потім обдати їх холодною водою і зняти тонку шкірку. Помідори подрібнити.
Підготувати овочі. Баклажан розрізати уздовж (на 2 половинки), злегка посолити. Моркву почистити і нарізати невеликими шматочками. Викласти на деко, змащене олією, половинки баклажана, шматочки моркви і болгарський перець (цілком). Відправити в розігріту духовку на 15 хвилин.
Болгарський перець покласти на 5 хвилин у пакет (після цього з нього легко зніметься тонка шкірка).
Баклажани нарізати невеликими кубиками. Моркву також подрібнити.
На сковороді розігріти оливкову олію. Часник розчавити плоскою стороною ножа і злегка обсмажити в олії (до зміни кольору часнику). Потім часник видалити. При бажанні його можна буде додати до готової страви. Обсмажити нарізану цибулю, додати до нього нарізаний кубиками кабачок і інші овочі. Посолити і тушкувати 5-7 хвилин.
Черемшу подрібнити і відправити у сковорідку до овочів. Приправити овочі базиліком та орегано. Перемішати, накрити кришкою й вимкнути.
На окремій сковороді злегка обсмажити (по 30 с з кожної сторони) кабачки, нарізані тонкими смужками. Обсмажувати можна на краплі оливкової олії або взагалі на сухій сковороді (якщо вона з антипригарним покриттям).
Із кабачкових стрічок робимо «кульочки», начиняємо їх рататуєм і викладаємо на підготовлену тарілку. Подаємо з підсмаженим на оливковій олії або в тостері хлібом. Прикрашаємо зеленню.
Доставка еды на дом кухня Украинская. Украинская кухня Сало.
recepti.biz Кулинарные рецепты. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter