Рагу «Хелловін» з яловичини з гарбузом в темному пиві
- Яловичина - 500 г
- Масло вершкове - 30 г
- Лавровий лист - 2 шт
- Пиво темне (я брала Туборг чорне) - 0,5 л
- Гарбуз (м´якоть половини середньої гарбуза) - 0,5 шт
- Порей (10 см або 2 середні цибулини ріпчастої цибулі) - 1 шт
- Морква (середня) - 1 шт
- Часник - 5 зуб.
- Цукор - 1 ч. л.
- Кориця - 0,15 ч. л.
- Сіль
- Перець
- Зелень
Цибулю ріжемо кільцями.
М´ясо зачищають від плівок, ріжемо на шматки приблизно 3 х 3 см. Нагріваємо вершкове масло в в посудині з товстим дном. М´ясо присипаємо сіллю і перцем, обсмажуємо на сильному вогні до утворення скоринки, для збереження соку. Кидаємо до м´яса цибулю і смажимо 5 хвилин. Ріжемо пластинками часник і теж кидаємо в м´ясо. Додаємо корицю, цукор і лавровий лист.
Заливаємо пляшкою пива, закриваємо кришку і ставимо на маленький вогонь тушкуватися на 2 години, час від часу помішуючи м´ясо. З пива випарується весь алкоголь і залишиться насичена бархатиста хлібна нотка.
Ріжемо маленькими кубиками моркву, кидаємо до протушеного м´яса. Через 20 хвилин кидаємо в рагу нарізану таким же калібром, як і яловичина, гарбуз. Доводимо до готовності ще хвилин 20.
Подаємо з рисом або картопляним пюре. Цілком можна подавати як самостійне блюдо - я так і подавала.
Важливе зауваження - смачніше дати настоятися і подавати на наступний день.
Простые рецепты выпечки. Домашние рецепты выпечки.
recepti.biz Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Кулинарный сайт огонек. Сайт кулинарных рецептов.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter