Птиця, фарширована грибами
- Гусак (індичка, качка, курка) 1 шт.
- Гриби свіжі (білий гриб, підосичники, підберезник, маслюки, опеньки) 6 кг
- Крупа перлова (рис або "геркулес") 500 г
- Цибуля ріпчаста 1.5 кг
- Листя хрону 8 шт.
- Листя лопуха 7 шт.
- Сир твердий (бринза) 300 г
- Часник 300 г
Гриби помити, очистити, нарізати на великі часточки, пару раз відварити, зливаючи воду, викласти у казан і трохи обсмажити в олії з цибулею, посолити, у кінці смаження додати топлене сільське масло (можна вершкове).
У готові гриби додати перловку (можна вівсяну крупу "Геркулес") і дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, все гарно перемішати і начинити тушку птиці. Нафаршировану птицю рясно змастити натертим часником і загорнути в листя хрону, обв'язати шпагатом і поверх загорнути в листя лопуха, попередньо ошпарені окропом, обв'язати шпагатом і поверх - рідким житнім тістом.
Укласти у велику чавунну сковорідку і відправити в добре протоплену руську піч на ніч.
Вранці акуратно зняти листя з обсмаженим тістом, щоб не "поранити" ніжну шкірку, посипати тушку дрібно тертим твердим сиром, змішаним з приправами для гриля.
Розвести вогонь у печі і дати "облизати" полум'ям готову фаршировану тушку птиці до появи золотистої скоринки, після чого викласти птицю на велику тарілку і гарячу подати до столу.
Осетинские пироги на заказ - салаты из жареных грибов. Семена грибов вешенки купить.
Рецепт борща украинскогоКак приготовить вкусный шашлык? Рецепты, фото, инструкции на сайте
recepti.biz.ua шашлык из куриных сердец
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter