Пташка у помаранчевому вбранні
- Курка (індичка) 1.5 кг
- Масло вершкове 2 ст.л.
- Шафран
- Апельсин 2 шт.
- Сіль
- Перець (мелений)
- Кмин
- Бульйон овочевий 0.5 л
- Вино біле напівсолодке
- Варення (абрикосове)
- Крохмаль
- Чилі (порошок)
Птицю помити, видалити пір'ячко, обсушити. Відокремити шкіру від м'яса.
Приготувати шафранове масло: масло розтопити на "бані", розпустити там щіпку шафрану.
Шкірку натерти на дрібній тертці, але лише помаранчевий шар, додати у масло.
Із апельсина зрізати товстим шаром білий шар, а власне апельсин нарізати кружечками 2-3 мм. Апельсинові кружечки посолити і поперчити, змішати із маслом.
Птицю посолити і поперчити, під шкіру покласти апельсинові кружечки, а шкіру змастити залишками масла. Напхати у середину шматочки апельсину та сколоти зубочистками.
Птицю обсипати листочками кмину.
Покласти пташку на деко і запікати. Якщо індичка на 5 кг, то доведеться час від часу поливати овочевим бульйоном, курочку не треба. Якщо шкіра буде дуже рум'яна, то прикрити фольгою.
Температура 180°С, для великої індички треба близько 3-3,5 годин, для курочки менше.
Соус.
Утворений при запіканні сік процідити, додати вина, пару ложок мармеладу, перець - проварити і за допомогою крохмалю довести до загустіння (крохмаль треба спочатку розвести в холодній воді, а потім підливати у киплячий соус).
Вкусные постные блюда - рецепты в пост. Рецепты быстрой и вкусной диеты.
У Вас Хлебопечка? Купите то, чего - рецепт кекс столичный. Очень вкусные кексы.
Рецепты блюда на рождествоИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты
Мультиварка Philips - приготовление блюд в микроволновке рецепты. Рецепт имбирного напитка.
Слипоны, сникерсы, оптовые цены - торт воздушный сникерс рецепт с фото. Готовим со вкусом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter