Полента, запечeна з сиром "Горгонзолла" і шпинатом
- Шпинат - 400 г
- Часник - 2 зуб.
- Сир м´який ("Горгонзолла") - 140 г
Перебрати і добре промити шпинат. Потім бланшувати 1 хв у киплячій воді.
Відкинути на друшляк і дати стекти воді.
Часник очистити й порубати. Сир нарізати дрібними кубиками.
В оригінальному рецепті було запропоновано взяти кукурудзяну крупу або готову крупу для поленти. Я взяла звичайне кукурудзяне борошно грубого помелу. Ось таке як на фото.
Ось ця вже готова суміш для поленти, з грибами, яка у нас продається.
У каструльці з товстими стінками (ідеально, звичайно, мати мідну каструлю для поленти) довести до кипіння 500 мл. води, додавши 1 / 2 ч. л. солі і масло. Безперервно розмішуючи, щоб не утворилося грудок, тонкою цівкою засипати кукурудзяне борошно і варити приблизно 10-12 хвилин, безперервно помішуючи дерев´яною ложкою, тому що вона швидко загусне. Зняти з вогню, коли каша начнeт відставати від стінок каструлі.
Готову кашу злегка остудити, ввести яйце і ретельно перемішати.
Викласти кашу у форму для запіканок або на лист, застелений харчовою плівкою, і добре розрівняти тонким шаром за допомогою кулінарної лопатки.
Шпинат віджати і крупно порубати. Змішати з часником і половиною сиру. Посолити і поперчити.
Круглою формочкою вирізати в остиглої Поленті кружечки, не виймаючи формочки. Тобто, у Вас повинні бути кілька однакових форм. Мої формочки діаметром 5 см і висотою теж 5 см.
Викласти формочки на деко з папером.
Поверх поленти викласти шпинат і шматочок сиру. Посипати зверху тертим пармезаном.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 10-12 хвилин при температурі 180 ° Ц. Дати трохи охолонути кільцям-формам і витягнути обережно.
http://recepti.biz.ua рецепты старой французской кухни
Кулинарные рецепты пошаговыми фотографиями. Кулинарные рецепты с фотографией.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter