Плов по-ферганськи
- М´ясо 1 кг
- Рис (краснодарський круглозернистий) 900 г
- Цибуля 400 г
- Морква 500 г
Налити у казан 200 мілілітрів оливкової олії і поставити на великий вогонь, смажити олію доки не піде невеликий димок.
Потім укинути маленьку кісточку вільну від м'яса.
Зачекати доки ця кісточка не стане чорненькою, тобто обгорить, це робиться для того, щоб всі шкідливі речовини, які є в олії увібралися в цю кісточку, і відтак зникли з олії.
Потім вийняти і викинути цю кісточку.
Заздалегідь нарізане шматочками (приблизно 4х4х4 см) м'ясо покласти в олію і перемішати.
М'ясо обсмажити до золотавої рум'яної скориночки, потім попередньо нарізану ріпчасту цибулю покласти і перемішати із м'ясом і теж обсмажити до золотавої рум'яної скоринки, увесь процес проходить на найбільшому вогні, тому постійно потрібно перемішувати, щоб не підгоріло.
Як тільки цибуля обсмажиться разом із м'ясом, покласти у казан моркву, попередньо нарізану соломкою, і не перемішуючи моркви, насипати на неї спеції, це пакетик приправи для плову і зіра, причому насипати зіру, розтираючи її кулаком у долоні, а також додати солі одну столову ложку із невеликою гіркою.
Усе перемішати і смажити на найбільшому вогні, кожну хвилину перемішувати. Смажити доки морква не стане м'яка як локшина у супі.
Після того як морква обсмажиться у казані із м'ясом і цибулею, залити все водою (1 літр 100 грам), вода швидко закипить, приблизно через 3-5 хвилин, зробити вогонь середнім і залишити казан із закритою кришкою кипіти 15-20 хвилин.
Рис промити у невеликому тазику три рази. Як тільки час кипіння у казані підходить до 15 хвилин, потрібно обшпарити рис окропом, тобто залити рис у тазику окропом і перемішати ніжно шумівкою, щоб усунути, якщо будуть грудочки, в які рис може злипатися. Окріп із тазика із рисом вилити і рівномірно викласти рис у киплячий казан. Потрібно дивитися, щоб вода була на півсантиметра над рисом, якщо не вистачає води, то потрібно додати, якщо навпаки більше, то потрібно зменшити кількість води у казані.
Як тільки засипали рис у казан, зверху посипати родзинками, попередньо промитими. Далі зачекати, коли вода випарується, все робити із відкритою кришкою казана.
Після того, як вода випарується, зробити вогонь найменшим, проробити у рисі до дна тонким довгим ножем дірочки рівномірно по всій поверхні рису і в ці дірочки покласти шматочки вершкового масла, а зверху на них часточки часнику. Потім зібрати шумівкою рис у казані гіркою і стежити за тим, щоб дірочки не засипалися, якщо потрібно проробити їх знову. Закрити кришку казана і залишити на 35 хвилин.
Салати з фото рецептисалати з фото рецепти
Суп-гуляш рецепт. Суп гуляш венгерский рецепт.
Рецепты для мультиварки, вкусно - арахисовое масло рецепт.
Поможем выйти замуж в Германию: рецепты тортов без выпечки.
recepti.biz.ua рецепты горячие. Холодные закуски из рыбы и мяса
Салат из ананасов рецепт. Рецепты салатов из ананасов.
Французские салаты рецептыГазета для изучающих французский. Питомник французских бульдогов
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter