Плов із риби
- Риба свіжа (філе) 1 кг
- Рис 2 скл.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Спеції для риби
- Спеції для рису
Очищену рибу (краще філе) порізати невеликими шматками, посипати спеціями для риби і рубаною цибулею, поставити у холодне місце на 1-2 години для маринування. Потім рибу злегка обсмажити до напівготовності (до рум'яної скоринки, щоб риба не розвалилася при подальшому приготуванні).
Рис ретельно промити і викласти у сито, щоб стекла рідина. Цибулину розрізати навпіл, потім нарізати і обсмажити на олії до світло-золотистого кольору на невеликому вогні. Потім додати спеції для риби, обсмажити 20-30 секунд і додати підготовлений рис, обсмажити ще 1-2 хвилини. Потім приблизно половину рису відкласти у миску і на залишений рис викласти рибу, зверху рибу засипати відкладеним раніше рисом (можна рибу просто викласти на дно каструлі і засипати підготовленим рисом). Залити все 2-2,5 скл. води, щоб рис був покритий водою на 3 см, додати сіль і бульйонний кубик.
Варити на сильному вогні без кришки, до випаровування води із поверхні рису, потім зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до готовності на дуже маленькому вогні. Періодично перевіряти рис на готовність і, якщо треба, додавати води. Верхній шар рису можна злегка перемішати, щоб він проварився, але весь рис перемішувати не можна. Після того, як рис приготувався, поставити каструлю під подушку чи ковдру хвилин на 10-15, щоб рис «дійшов». Потім накрити каструлю великою тарілкою і перевернути на тарілку.
ЗдесьПредложения услуг по доставке пиццы в американском стиле
Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепты праздничных блюд с фотографиями.
recepti.biz.uaКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Новогодние праздничные блюда и салатыРецепты закусок на любой вкус! Тысячи блюд с фото и видео
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter