Плов афганський
- Рис 3 скл.
- Баранина 750 г
- Олія рослинна 0.75 скл.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Томатна паста 2 ст.л.
- Родзинки (без кісточок) 0.75 скл.
- Мoрква 5 шт.
- Зира (мелена) 1 ст.л.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Сіль 2 ст.л.
У розігріту скороварку покласти олію. Вона покриває дно каструлі на палець. Цибулю нарізати півкільцями і укинути у киплячу олію, обсмажити до золотистого кольору, додати м'ясо. Трохи підсмажити, щоб не було живого кольору, додати ложку столову солі і 2 ложки томатної пасти. Смажити, увесь час помішуючи, 2-3 хвилини, потім додати 1 склянку води і закрити каструльку. На великому вогні дати їй час зашипіти, коли вона починає кипіти, поставити таймер на 15 хвилин. Якщо м'ясо не зовсім молоде або жорстке, воно приготується за 20-25 хвилин.
Перебрати родзинки, помити. Окропом залити, покривши повністю, і дати постояти. Моркву помити, почистити, нарізати соломкою, як корейську, чим довше, тим красивіше на тарілочці. У сковороду налити олії без запаху, нагріти, всипати моркву, зверху 2 ложки столові цукру, і обсмажити до готовності, викласти на окрему тарілку.
На сковороду викласти родзинки, обсмажити в олії, швидко вийняти на другу тарілку.
Коли м’ясо готве, випарити всю підливу до такого стану, доки олія не буде на поверхні. Додати 1 склянку води, швидко перемішати м'ясо, зцідити в іншу велику каструлю.
У бульйон додати ще 2 склянки води, ложку солі, ложку меленої зіри, а коли вода закипить, викласти рис. Рівномірно його розподілити і закрити кришкою, щоб упарилася вода. Коли рис вбере у себе всю воду до кінця, зібрати, намагаючись не зламати, рис гіркою. У середині зробити 2 ямки, в одну покласти родзинки, в іншу моркву, а зверху м'ясо і, закривши кришку рушником, поставити плов на середній вогонь на 10 хвилин, а потім на мінімальний на 30 хвилин. За увесь цей час кришку не відкривати.
Обережно зняти м'ясо, зробити розкопки, і окремо дістати родзинки і моркву. Взявши шумівку, обережно перевернути рис у каструлі, щоб не злипнувся, і покласти на тарілку. Спочатку рис - гіркою, а у середину зверху покласти м'ясо, присипати рисом трохи, а потім моркву і родзинки.
Рецепты панакоты с фотоРецепты и советы. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
www.recepti.biz.ua рецепты блюд новогодней кухни
Салаты рецепты: буряк салат рецепт.
Салат с Курицей, орешками и сухариками тут
www.recepti.biz.ua салат каперс
ЗдесьКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Крем с манкой для торта птичье молокоКремы, маски, шампуни, духи, средства для похудения и другое
Лучший осенний рецепт от Юлии Высоцкой. Омлет - лучшая идея для завтрака. Рецепт Юлии Высоцкой.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter