Плов
- М´ясо 1 кг
- Рис 1 кг
- Морква 1 кг
- Цибуля ріпчаста 0.4 кг
Розігріти посудину, додати олію і перемішувати на помірному вогні до початку появи дрібних бульбашок по всьому дну. Додати жир і на повільному вогні продовжувати нагрівати, не допускаючи кипіння приблизно 5 хвилин.
М'ясо нарізати довгастими шматочками приблизною довжиною до середини вказівного пальця, товщини у 2 пальці. Обсушене рушником м'ясо додати у котел, і на середньому вогні, зрідка помішуючи, зачекати доки воно побіліє і пустить сік, як тільки починає набувати золотистий відтінок - додати крупно нарізану цибулю.
Також додати сіль - відразу на увесь плов, перець чорний, червоний, запашний, можна й інші приправи для плову або готову суміш. Оюов’язково - 2-3 щіпки зіри і стільки ж куркуми.
Kоли цибуля стане золотистою, додати моркву. Її нарізати попередньо брусочками приблизно 0,5 см завтовшки.
Через 2-3 хвилини після моркви додати півчашки води, жменю сухого барбарису, зменшити вогонь і залишити на 5-10 хвилин під кришкою тушкуватися.
Рис промити холодною водою до повної прозорості, близько 15 промивок. Можна попередньо замочити у холодній воді на кілька годин.
Перемішати зирвак (м'ясо з овочами, жиром і спеціями), ущільнити ложкою його поверхню і викласти зверху рис. Його також ущільнити, а потім обережно, щоб не розмити рис за допомогою блюдця на поверхні рису налити воду, щоб вона покрила все на палець. Накрити кришкою і на повільному вогні варити, доки не піде вода із поверхні.
Спробувати кілька зерен рису на готовність - він повинен бути злегка недовареним. Якщо посудина тонкостінна, то вода може википати дуже рано, а рис залишатися сирим. Тоді треба долити знову води на палець вище рису і повторно очікувати википання.
Якщо кондиція рису відповідна, зібрати його куполом від країв і обережно круглою паличкою з палець товщини, наприклад, ручкою ножа або чимось подібним, зробити 5-7 отворів на всю глибину до дна, намагаючись не змішати рис із м'ясом. В отвори всипати по маленькій щіпці кмину, а між ними встромити пару головок часнику. Після приготування часник вийняти.
Накрити знову плов кришкою і довести до готовності, стежачи за рівнем рідини у зроблених отворах.
Подавати гарячим. Можна перед подачею перемішати, якщо відразу розкладати по тарілках. Або викласти на широку тарілку горою спочатку рис, потім зверху і навколо нього моркву, а потім навколо рису викласти м'ясо. Зверху додати кілька гілочок зелені, а по краю - нарізані помідори.
Скачать рецепты мясных салатов здесь
Рецепты с малиной - рецепты новогодних праздничных блюд.
Продаёте товары в интернете - кулинарные рецепты с фотографиями.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter