Пиріг "Провансаль"
- Борошно - 230 г
- Олія
Цей пиріг я готую досить давно. Пропоную вашій увазі, неодноразово випробуване мною і моїми знайомими блюдо. Пиріг можна подавати холодним або гарячим, на ваше бажання. Едине, рекомендую використовувати роз´ємну форму, щоб легше було вийняти пиріг, так як начинка виходить соковитою і вологою, і пиріг може розвалитися при перекладанні його зі звичайної форми.
ОТЖЕ:.
нам знадобиться для тіста.
225 г борошна.
4 столові ложки рослинної олії (в оригіналі оливкова).
1 яйце.
сіль, перець за смаком.
для начинки:.
300-400 г баклажан (або два середніх).
3-4 болгарських перцю.
4-5 помідор.
200 г тертого гострого сиру.
2 столові ложки готової гірчиці.
3 яйця.
1-2 зубчики часнику.
250 г вершків.
200 г сметани (підійде 15% жирності).
50-70 г маслин без кісточок.
зелень петрушки, кропу, базиліка.
сіль і перець за смаком.
Спочатку готуємо тісто.
Змішуємо борошно, яйце, рослинне масло і 2-3.
ложки води. Злегка солимо і перчимо і ще раз перемішуємо. Готове тісто.
загортаємо в пакет і прибираємо в холодильник поки буде готуватися.
начинка.
Займемося начинкою. Баклажани нарізаємо навпіл, обсмажуємо в невеликій кількості олії з додаванням спецій, поки вони не стануть м´якими,.
викладаємо баклажани в миску.
Перці обсмалювали на вогні, кладемо в ємність з щільною кришкою, типу каструлі, так вони потім легше розлучаються з своїм скафандром,.
чистимо, і нарізаємо на шматочки.
Розгортає тісто і викладаємо його в змащену маслом форму.
Тісто дуже еластичне, і з ним легко працювати.
Поверхню тіста намазуємо гірчицею і ставимо форму на кілька хвилин у морозильник.
Помідори нарізаємо кружальцями, видаляємо насіння та рідину. Затим викладаємо на тісто помідори, чергуючи з шматочками баклажанів і.
перцю, (можна було і просто викласти шарами.
зверху посипаємо нарізаними на шматочки маслинами.
В окремому посуді збиваємо разом яйця з вершками, сир, дрібно нарізану зелень і часник, солимо і перчимо до смаку.
Заливаємо пиріг збитою з сиром і травами заливкою.
Пиріг випікати при температурі 190 градусів, близько години.
Подавати пиріг можна з картоплею, або салатом зі свіжих овочів,.
та й просто, як самостійне блюдо.
СМАЧНОГО!.
http://recepti.biz.ua салат креветки рецепт авокадо
Легкие рецепты приготовления блюд. Кулинарные рецепты блюд из легкого.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter