Пікантна куряча печінка у сирному соусі
- Печінка куряча 600 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Сметана 3 ст.л.
- Вершки (22%) 1 ст.л.
- Гірчиця 0.5 ч.л.
- Оцет (лимонний, лимонний сік)
- Молоко 200 мл
- Борошно
- Зелень (кріп, петрушка, сушені)
- Спеції (сіль, перець чорний мелений)
- Сир твердий 50 г
- Олія рослинна
Соус.
Змішати 3 ст. л. сметани з 1 ст. л. вершків 22% і приправити трохи гірчицею та декількома краплями лимонного оцту (додати пару крапель столового оцту + пару крапель лимонного соку), посолити, поперчити, додати пропущений через прес часник і сушені кріп та петрушку. Добре перемішати.
Додати у соус молоко, добре перемішати. Соус не повинен бути густим.
Обробити печінку - видалити плівки, жилки і все негарне. Печінку не різати, залишити максимально великі шматочки.
Цибулю і моркву очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.
Борошно для панірування змішати із сіллю і чорним меленим перцем. Обваляти кожен шматочок печінки у борошні й обсмажити на сковороді в розігрітій олії з обох сторін, періодично помішувати, щоб печінка не пригоріла.
Додати до печінки цибулю та моркву, смажити, помішуючи ще 5 хвилин.
Додати соус, перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин. У цей час соус, "зв'язуючись" із борошном, загусне.
Посипати зверху тертим сиром, не перемішувати. І ще тушкувати під кришкою 5 хвилин. Вимкнути вогонь. Залишити настоятися ще хвилин на 5.
Подавати із гречкою з обсмаженою цибулею.
Поможем выйти замуж в Германию - кексы и маффины рецепты с фото.
ЗдесьМы поделимся опытом и идеями в дизайне кухни, столовой и не только
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter