Печеня з курки із 40 зубчиками часнику
- Лимон 1 шт.
- Курка 1.6 кг
- Лавровий лист 2 шт.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Часник 40 зуб.
- Бульйон (курячий) 300 мл
- Вино біле сухе 300 мл
- Розмарин (сушений) 1 ч.л.
Розігріти духовку до 190 градусів.
Лимон розрізати уздовж навпіл і покласти у середину курки разом із лавровим листом.
Зв'язати разом ніжки, потім змастити курку олією і посипати розмарином.
Покласти курку у жароміцну посудину, додати 40 зубчиків часнику нечищеного, бульйон і вино. Поставити на вогонь і довести до кипіння на середньому вогні. Накрити кришкою або фольгою і поставити в доховку на 1 годину 10 хвилин.
Потім зняти кришку і запікати ще хвилин 20-30, щоб курка зарум'янилася.
Витягнути курку і 16 зубчиків часнику. Соус, що залишився поставити на вогонь, довести до кипіння і дати прокипіти на великому вогні 5-6 хвилин, щоб соус уварився. Доки соус кипить, розчавити часник, щоб "випустити" аромат.
Потім процідити соус.
Подавати курку з цілими зубчиками часнику, окропивши соусом.
Отбивная куриная с грибами и сыром в духовкеотбивная куриная
Рецепт приготовление селедку под шубой тут
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter