Печеня із цвітної капусти
- Олія рослинна 100 г
- Гомілка куряча
- Жир курдючний (сало) 30 г
- Ребро свиняче
- Свинина (яловичина)
- Капуста цвітна
- Цибуля ріпчаста
- Морква
- Томатна паста 3 ст.л.
- Окріп 1 л
- Картопля 3 шт.
- Часник 6 зуб.
- Сіль, перець
- Коріандр мелений
- Масло вершкове 30 г
- Борошно 2 ст.л.
- Кінза
- Зелень
У казанку або у сталевій каструлі сильно розігріти приблизно 100 г рослинної олії, витопити у ній до шкварок грам 30 дрібно порізаного сала - свинячого або баранячого і, видаливши шкварки, швидко, до появи легкого рум'янцю, обсмажити у ній курячі гомілки.
Обсмажені гомілки вийняти і перекласти на окрему тарілку. Обсмажити у цій же олії кілька кісточок - до світло-коричневого кольору.
Кісточки, як і гомілки, також видалити на окрему тарілку. Тепер занурити в олію шматочки м'яса, але обсмажувати їх не сильно, до легкого рум'янцю.
М'ясо, як і кісточки, вийняти і викласти на окрему тарілку.
Цвітну капусту довільно розібрати на суцвіття. Обсмажити капусту до готовності. Інтенсивно помішуючи суцвіття, намагатися, щоб їх "прихопило" розпеченою олією рівномірно, до золотистого відтінку. Злегка обсмажену капусту так само видалити на окрему тарілку.
В олію, що залишилася можна покласти нарізані цибулю і моркву і додати до них раніше злегка обсмажене м'ясо.
Не знижуючи температури обсмажити м'ясо і овочі, доки цибуля не стане м'якою та прозорою. Потім зменшити вогонь до помірного і вмішати в овочі і м'ясо дві столові ложки томатної пасти.
Продовжувати смажити протягом трьох-п'яти хвилин, щоб томат розподілився рівномірно, і влити приблизно літр окропу.
Довести соус до рівномірного і помірного кипіння і повернути у казанок спочатку обсмажені кісточки, потім - обсмажені суцвіття цвітної капусти.
Потім додати 2-3 картоплини, розрізаних уздовж на чотири частини. За бажанням - голівку часнику цілком, очищену від лушпиння. Дочекатися, коли соус закипить і посолити, а також приправити чорним перцем і свіжомеленою щіпкою зерен коріандру. Зверху укласти раніше обсмажені курячі гомілки, прикрити посудину кришкою і залишити на помірному вогні хвилин на 15-20.
Приготувати заправку для соусу. На злегка прогрітій сковороді розтопити 30 грам вершкового масла, нагріти до бульбашок і всипати дві столові ложки борошна.
Акуратно перемішати соус, заправити його жменею дрібно рубаної зелені кропу або кінзи і тушкувати ще 5-7 хвилин. Готову печеню викласти на велику тарілку, поклавши зверху тушковану головку часнику, кісточки і курячі гомілки.
Очень вкусные салатики! Простые: салат с креветками и омлетом.
Салаты мясные рецепты приготовления. Домашние мясные салаты.
Готовим со вкусом - диетические блюда из говядины рецепты с фото. Рецепты для мультиварки, вкусно.
Картошка В Мультиварке Рецепты: сальса рецепт с фото.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter