"Патато аль форно"
- Картопля (велика) - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Молоко (приблизно) - 0, 5 л
- Сир твердий - 150 г
- Зелень
- Спеції
- Сіль
Картоплю добре миємо й навіть можна потерти гарненько мочалочкою, щоб не залишилося ні краплі землі. .
Розрізаємо їх навпіл і за допомогою десертної ложки вискоблюють м´якоть, намагаючись зберегти цілісність "шкарлупки".
Сковороду змащуємо олією, викладаємо "шкарлупки" картоплин лунками вгору і присолюємо. Накриваємо сковороду щільно кришкою і ставимо на середній вогонь хвилин на 20-25. До готовності.
У цей час вискоблену м´якоть картоплі дрібно рубаємо, викладаємо в каструльку і заливаємо молоком так, щоб ледь її прикрити. Підсолюємо і додаємо спеції. Варимо на повільному вогні постійно помішуючи, щоб молоко не пригоріло. .
Коли картопля буде майже готова (хвилин через 15), додаємо тертий лук, тертий сир (будь-який, крім м´яких, типу моцарели) і трохи рубаної зелені. .
Перемішуємо, ще варимо хвилин п´ять. Виходить така суміш. Залишаємо її трохи охолонути. .
Потім заповнюємо цією сумішшю "шкарлупки" картоплі. .
Викладаємо їх у сковороду (або на деко) і ставимо в духовку (200 ° С) до хорошої рум´яної скоринки зверху.
З начинкою можна експериментувати, кому як подобається - додавати шинку, рубане яйце, грибочки і т. д. і т. п.
Смачного !. !. !. !. !.
Готовим со вкусом - французские салаты рецепты. Рецепты салатов на любой вкус.
www.recepti.biz.ua Классный рецепт салата цезарь
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter