"Патато аль форно"

ДРУГІ СТРАВИ
1387 "Патато аль форно"
інгредієнти:
  • Картопля (велика) - 4 шт. 
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Молоко (приблизно) - 0, 5 л
  • Сир твердий - 150 г
  • Зелень
  • Спеції
  • Сіль

 Картоплю добре миємо й навіть можна потерти гарненько мочалочкою, щоб не залишилося ні краплі землі. .

Розрізаємо їх навпіл і за допомогою десертної ложки вискоблюють м´якоть, намагаючись зберегти цілісність "шкарлупки".

фото  Сковороду змащуємо олією, викладаємо "шкарлупки" картоплин лунками вгору і присолюємо. Накриваємо сковороду щільно кришкою і ставимо на середній вогонь хвилин на 20-25. До готовності.

У цей час вискоблену м´якоть картоплі дрібно рубаємо, викладаємо в каструльку і заливаємо молоком так, щоб ледь її прикрити. Підсолюємо і додаємо спеції. Варимо на повільному вогні постійно помішуючи, щоб молоко не пригоріло.  .

Коли картопля буде майже готова (хвилин через 15), додаємо тертий лук, тертий сир (будь-який, крім м´яких, типу моцарели) і трохи рубаної зелені.  .

Перемішуємо, ще варимо хвилин п´ять. Виходить така суміш. Залишаємо її трохи охолонути.  .

Потім заповнюємо цією сумішшю "шкарлупки"  картоплі.  .

Викладаємо їх у сковороду (або на деко) і ставимо в духовку (200 ° С) до хорошої рум´яної скоринки зверху.

З начинкою можна експериментувати, кому як подобається - додавати шинку, рубане яйце, грибочки і т. д. і т. п.

Смачного !. !. !. !. !.

Готовим со вкусом - французские салаты рецепты. Рецепты салатов на любой вкус.

www.recepti.biz.ua Классный рецепт салата цезарь

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter