Овочевий соус
- Баклажан 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля біла 1 шт.
- Помідор (великий) 1 шт.
- Спеції (аджика (суха), сіль, чорний мелений перець, паприка, червоний мелений перець, цукор, лавровий лист)
- Прянощі (приправа вірменська, грузинська)
- Олія рослинна 4 ст.л.
- Томатна паста (кетчуп) 3 ст.л.
- Вода (кип´ячена тепла) 4 ст.л.
- Часникові стрілки (часник) 20 шт.
Овочі очистити, помити.
Часникові стрілки натиснути ножем.
Потім ці стрілки нарізати на смужки приблизно в 1 см.
У товстостінну каструлю або жаровню налити олію, підігріти її до кипіння.
Укинути нарізані часникові стрілки і швидко обсмажити до золотистих боків.
Натерти на тертці цибулю і додати в каструлю до часнику.
Нашаткувати моркву і знову додати, перемішати в каструлі (вогонь зменшити, щоб не горіло, а смажилося рівномірно).
Додати баклажани.
Тепер помідор (обов'язково вирізати серцевину плодоніжки) і можна зняти шкірку, обдавши помідор окропом.
Все добре розмішати в каструлі, акуратно перевертаючи дерев'яною лопаткою.
Додати спеції та приправи безпосередньо в овочі або в томатну пасту, розведену водою.
Тушкувати овочі під кришкою ще 5 хвилин, перемішати і додати ще трохи приправ, закрити, вимкнути. Нехай трохи настоїться.
Кухонные столы интернет магазин - страви до святкового столу.
Рецепты пасхиРецепты и советы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter