М'ясо, запечене із яблуками та родзинками
- Баранина (яловичина) 2 кг
- Цибуля 0.5 кг
- Яблуко 4 шт.
- Родзинки (кишмиш чорний) 0.5 скл.
- Олія рослинна
- Лимон (лайм)
- Томатна паста
- Сіль
- Цукор
- Спеції (мелений коріандр, зіра, кориця, чорний перець)
Розігріти казан. М’ясо нарізати великими шматками. Якщо м'ясо не жирне - налити трохи олії. Якщо м'ясо із жирком, то покласти його у казан жирною стороною донизу, зачекати, доки жирок витопиться і обсмажити з усіх боків.
Покласти до м'яса цибулю, порізану кільцями (півкільцями), і смажити, поступово зменшуючи вогонь, доки цибуля не буде танути і не придбає золотаво-коричневий колір (хвилин 15-20, щоб цибуля добре протушкувалася).
Залити м'ясо киплячою водою так, щоб ледь прикривала і залишити кипіти хвилин 40 на маленькому вогні під кришкою.
Додати ложку томатної пасти, чайну ложку меленого коріандру, 1/3 чайної ложки зіри, корицю - паличку завдовжки з палець, чорний перець і сіль.
Через 15 хвилин додати цукор (приблизно столову ложку, можна більше), сік лимона (лайма). Якщо потрібно - додати сіль, врегулювати кислоту цукром. Вийняти корицю.
Яблука нарізати крупними часточками, видалити серцевину і обсмажити на олії.
Запарити родзинки.
Перекласти м'ясо у посудину для запікання, залити соусом.
Розкласти яблука навколо м'яса, розсипати кишмиш. Яблука полити соком лимона (лайма), щоб не розповзалися.
Щільно закрити фольгою і відправити у духовку на 45 хвилин. Подавати на стіл в тій же посудині.
На гарнір подати рис по-іранськи.
Салат з корейською морквою крабових паличокМясных, фруктовых и экзотических салатов
Рецепты салатов с морепродуктами тут
Высосать воздух из кулька. Производители кульков на украине.
Рецепты блюда на рождествоИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты
Торт медовик фото recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter