М'ясо з овочами по-китайськи
- Свинина (яловичина) 250 г
- Соєвий соус
- Баклажан 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перeць гострий 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Гриби (печериці) 120 г
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Часник 4 зуб.
- Олія рослинна
- Рис
М'ясо дуже тонко порізати прямокутниками приблизно 2х4см.
Викласти у миску і залити соєвим соусом, перемішати і залишити маринуватися приблизно годину, але чим довше, тим краще.
Почистити і помити всі овочі.
Поставити варитися рис.
Щоб рис був розсипчастим, його необхідно добре промити і ретельно злити воду.
У казанку нагріти трохи олії і викласти туди промитий рис. Перемішати його з олією і смажити так 2 хвилини, щоб кожна рисинка покрилася олією. Після цього залити окропом, довести до кипіння воду на великому вогні, посолити, закрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму. Тепер рис повинен варитися на дуже маленькому вогні.
Баклажан розрізати уздовж навпіл і кожну половинку нашаткувати навскіс шматочками товщиною 0,5 см. Посипати сіллю і дати постояти.
Гриби порізати пластинками.
Моркву порізати кружечками довгастими досить тонко.
Болгарський перець порізати на сегменти, які потім порізати довгими ромбами.
Пекучий перець очистити від насіння і порізати соломкою.
Часник порізати не дуже тонкими пластинами, цибулю навпіл.
Підготувати 2 сковороди.
Розігріти невелику кількість олії і укинути цибулю і часник, через деякий час додати моркву і разом обсмажити.
У цей час на другий сковороді на досить великому вогні обсмажити промиті й обсушені баклажани. Коли баклажани обсмажаться, вийняти їх шумівкою на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.
На сковороді, де смажилися баклажани, швидко обсмажити м'ясо разом із соєвим соусом, у якому воно маринувалося.
У сковороду до овочів додати перець і гриби і все разом перемішати.
Коли м'ясо обсмажиться, перекласти його до овочів, туди ж додати баклажани, посипати чорним меленим перцем, меленим коріандром. Можна додати півложки столового оцту. Якщо не вистачає солі, можна додати ще соєвого соусу.
Усе перемішати і страва готова.
Подавати на стіл у тарілках із рисом.
http://recepti.biz.ua рецепт арахисового масла
Вы кондитер из Петербурга: недорогой крем для торта.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter