М'ясо із картоплею у вершково-томатному соусі
- Свинина 0.7 кг
- Картопля 8 шт.
- Печериці свіжі 0.6 кг
- Вершки (20% жирності) 200 мл
- Сметана 4 ст.л.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Помідор 2 шт.
- Томатна паста 2 ч.л.
- Часник 5 зуб.
- Сушені трави
- Зелень свіжа (кріп, петрушка)
- Імбир мелений 0.5 ч.л.
- Карі 0.3 ч.л.
- Перець лимонний 0.3 ч.л.
- Перець чорний горошком 6 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Паприка
- Сіль
Свинину нарізати на середні шматки, не товсті і не тонкі.
Трохи посолити, поперчити, додати ложку гірчиці і меду, все пом'яти руками і залишити на 3-4 години, можна на ніч.
Печериці помити і крупно нарізати.
Сковороду розігріти із невеликою кількістю олії. Обсмажити швидко гриби до золотистої скоринки із двох сторін на великому вогні, щоб підрум'янилися, але не приготувалися і головне не дали сік. При смаженні гриби трохи поперчити і посолити.
Цибулю порізати кільцями або півкільцями.
Гриби прибрати. Долити трохи олії і обсмажити цибулю до м'якості і трохи прозорості.
Цибулю вийняти і змішати із вичавленим часником і трохи додати чорного перцю.
Вогонь зробити великим і швидко обсмажити м'ясо, щоб зчепилося, покрилося скоринкою, але сік залишився у середині.
Картоплю почистити і розрізати уздовж на 2 частини. Потім кожну половинку уздовж ще на дві частини, якщо дуже велика, то кожну половинку на 3 частини.
Почистити картоплю, закип'ятити воду.
Картоплю скласти у миску і залити киплячою водою, залишити на 2-3 хвилини. Відкинути картоплю на дуршлак, щоб вся вода стекла.
У сковороду (яку можна ставити у духовку) налити трохи олії, викласти картоплю, посипати прованськими травами і обваляти, щоб вона вся рівномірно покрилася олією та травами.
На картоплю викласти обсмажені гриби, на гриби цибулю з часником.
Свіжі кріп і петрушку порізати і викласти на цибулю.
Лавровий лист поламати. Рівномірно по всій поверхні розподілити лавровий лист і перець горошком.
Закрити все м'ясом.
Форму затягнути фольгою, якщо є кришка, то накрити і поставити у духовку при 180°С на 15-20 хвилин до напівготовності картоплі.
Приготувати соус.
Помідори дрібно порізати. Бажано попередньо зняти шкірку.
На сковороді добре розігріти трохи олії, викласти порізані помідори, обсмажити 1 хвилину.
Додати сметану, томатну пасту, сіль, лимонний перець, карі, імбир, прованські трави, перемішати, прогріти, буквально хвилину.
Потім додати вершки, перемішати, прогріти, знову ж таки швидко. Щоб тільки суміш нагрілася.
Після 15-20 хвилин дістати м'ясо, фольгу зняти, проткнути картоплю, якщо готова наполовину, можна заливати.
Залити соусом і поставити назад у духовку ще на 15-20 хвилин до готовності картоплі, невеликого рум'янцю зверху.
Рецепты блюда на рождествоКулинарные рецепты. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Купить мясные продукты - приготовление домашней мясной колбасы. Кухонные и пищевые термометры.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter