Мусака

ДРУГІ СТРАВИ
654 Мусака
Фото - Мусака
інгредієнти:
  • Баранина 1 кг
  • Баклажан 3 шт.
  • Помідор 5 шт.
  • Олія рослинна
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • М´ята (свіжа) 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Гвоздика 0.5 ч.л.
  • Коріандр (мелений) 1 ч.л.
  • Горіхи
  • Борошно 0.5 скл.
  • Сіль
  • Перець
  • Пармезан 0.5 скл.
  • Молоко 1.5 скл.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Петрушка

Баранину вимити, нарізати невеликими шматками, пропустити через м'ясорубку.

Цибулю і часник очистити, нашаткувати. Помідори вимити й нарізати кубиками. Листя м'яти вимити, обсушити. У сковороді розігріти оливкову олію. Додати цибулю, обсмажувати 7 хв. Додати фарш із баранини, перемішати і обсмажувати 10 хв. Додати помідори, часник, м'яту, лавровий лист, гвоздику, коріандр, мускатний горіх. Посолити, поперчити. Готувати 15 хв.

Баклажани очистити від шкірки, розрізати на кружки товщиною 1 см. Викласти на обробну дошку, присипати сіллю і залишити на 10 хв. Коли баклажани дадуть сік, промити їх і ретельно обсушити паперовими серветками.

Борошно просіяти на плоску тарілку. Кружечки баклажанів обваляти у борошні з обох сторін, викласти на тацю і дати постояти 3 хв.

Розігріти в окремій сковороді оливкову олію. Обсмажити баклажани по 1 хв із кожного боку. Викласти їх на серветки, щоб видалити надлишок жиру.

У форму покласти рядами половину обсмажених баклажанів. Кружечки повинні трохи заходити один на одного. Зверху покласти половину підготовленого фаршу. Розрівняти поверхню і укласти другий шар баклажанів і зверху другий шар фаршу. Знову розрівняти поверхню.

Розігріти духовку до 200°С. Зелень петрушки вимити, обсушити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти вершкове масло. Всипати борошно і готувати на невеликому вогні, постійно розмішуючи, 5 хв.

У тепле молоко влити яйце і ретельно перемішати. Додати у сотейник і готувати, помішуючи, 5 хв. Додати тертий пармезан і зелень. Розмішати і зняти з вогню.

Розподілити соус рівним шаром по всій поверхні мусаки. Поставити форму із мусакою у духовку, запікати 25 хв. Готову мусаку можна подавати на стіл, не виймаючи із форми, в якій вона готувалася, порізавши на порційні квадрати. До страви подати червоне сухе вино.

салаты с редькой рецепты с фото

Как приготовить салат Мимоза: рецепт приготовления салата мимоза.

Рецепт торта Киевский от александра селезневаИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки

рецепт салата с языка

Рецепты Приготовления: салаты с белыми грибами рецепты.

Кулинарные рецепты от Tramontina: мастер шеф рецепты. Невероятно вкусные рецепты блюд.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter