Мусака
- Баранина 1 кг
- Баклажан 3 шт.
- Помідор 5 шт.
- Олія рослинна
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- М´ята (свіжа) 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Гвоздика 0.5 ч.л.
- Коріандр (мелений) 1 ч.л.
- Горіхи
- Борошно 0.5 скл.
- Сіль
- Перець
- Пармезан 0.5 скл.
- Молоко 1.5 скл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Петрушка
Баранину вимити, нарізати невеликими шматками, пропустити через м'ясорубку.
Цибулю і часник очистити, нашаткувати. Помідори вимити й нарізати кубиками. Листя м'яти вимити, обсушити. У сковороді розігріти оливкову олію. Додати цибулю, обсмажувати 7 хв. Додати фарш із баранини, перемішати і обсмажувати 10 хв. Додати помідори, часник, м'яту, лавровий лист, гвоздику, коріандр, мускатний горіх. Посолити, поперчити. Готувати 15 хв.
Баклажани очистити від шкірки, розрізати на кружки товщиною 1 см. Викласти на обробну дошку, присипати сіллю і залишити на 10 хв. Коли баклажани дадуть сік, промити їх і ретельно обсушити паперовими серветками.
Борошно просіяти на плоску тарілку. Кружечки баклажанів обваляти у борошні з обох сторін, викласти на тацю і дати постояти 3 хв.
Розігріти в окремій сковороді оливкову олію. Обсмажити баклажани по 1 хв із кожного боку. Викласти їх на серветки, щоб видалити надлишок жиру.
У форму покласти рядами половину обсмажених баклажанів. Кружечки повинні трохи заходити один на одного. Зверху покласти половину підготовленого фаршу. Розрівняти поверхню і укласти другий шар баклажанів і зверху другий шар фаршу. Знову розрівняти поверхню.
Розігріти духовку до 200°С. Зелень петрушки вимити, обсушити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти вершкове масло. Всипати борошно і готувати на невеликому вогні, постійно розмішуючи, 5 хв.
У тепле молоко влити яйце і ретельно перемішати. Додати у сотейник і готувати, помішуючи, 5 хв. Додати тертий пармезан і зелень. Розмішати і зняти з вогню.
Розподілити соус рівним шаром по всій поверхні мусаки. Поставити форму із мусакою у духовку, запікати 25 хв. Готову мусаку можна подавати на стіл, не виймаючи із форми, в якій вона готувалася, порізавши на порційні квадрати. До страви подати червоне сухе вино.
салаты с редькой рецепты с фото
Как приготовить салат Мимоза: рецепт приготовления салата мимоза.
Рецепт торта Киевский от александра селезневаИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Рецепты Приготовления: салаты с белыми грибами рецепты.
Кулинарные рецепты от Tramontina: мастер шеф рецепты. Невероятно вкусные рецепты блюд.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter