Муксун по-фінськи із буряковим соусом
- Риба (муксун, сиг) 600 г
- Борошно житнє
- Сухарі панірувальні
- Олія рослинна
- Сметана 300 г
- Гірчиця 3 ч.л.
- Жовток яєчний 3 шт.
- Вершки 200 мл
- Перець чорний (мелений)
- Горіх мускатний (мелений)
- Кріп
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Буряк 3 шт.
- Оцет (червоний винний) 0.5 ч.л.
- Бульйон (м´ясний) 200 мл
- Сіль
Рибу почистити і нарізати на порційні шматки, вимити, обсушити.
Змішати всі компоненти для маринаду (200 г сметани, гірчиця, жовтки, 100 мл вершків, перець чорний мелений, горіх мускатний мелений, кріп), посолити, покласти шматки муксуну і залишити маринуватися на 1-2 години.
Очистити буряк і цибулю, нарізати 1 см кубиками, злегка обсмажити у невеликій кількості олії.
Додати сметану, вершки і оцет. Тушкувати, помішуючи, близько 40 хвилин.
Блендером зробити бурякове пюре, повернути назад у сковороду. Перед подачею довести буряковий соус до кипіння, при необхідності розбавити вершками або бульйоном, приправити мускатним горіхом.
Рибу вийняти із маринаду і дати стекти надлишкам. Зробити панірування із житнього борошна, сухарів і солі, обваляти у ньому шматки муксуну і обсмажити в рослинній олії. Подавати із гарячим буряковим соусом.
Салат с жареными грибами и яйцами и картошкойСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Американская кухня вкИтальянская кухня в Петербурге - пицца, паста, лазанья и многое другое
Адреса сайтов с кулинарными рецептами http://recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter