Мідії у винно-вершковому соусі «Moules-frites»
- Мідії 2 кг
- Вино біле 400 мл
- Сметана 100 г
- Вершки 120 мл
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Петрушка (свіжа) 1 пуч.
- Чебрець (свіжі гілочки) 4 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Картопля 600 г
- Олія рослинна 1 л
- Сіль
Поставити глибоку каструлю на вогонь і розтопити в ній вершкове масло. Злегка обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю і часник близько 5 хвилин.
Всипати нарубану петрушку (половину пучка).
Влити біле вино.
Додати лавровий лист, гілочки свіжого чебрецю і довести до кипіння.
Висипати в каструлю мідії і відразу ж кілька разів перемішати, після чого накрити каструлю кришкою і, не збавляючи вогонь, залишити готуватися хвилин на 5-10.
Злити з мідій соус в окрему каструлю, а мідії зняти з вогню і залишити під кришкою.
До соусу додати вершки і сметану, довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.
Всипати нарубану петрушку (половину, що залишилася).
Полити цим соусом мідії.
Паралельно можна приготувати гарнір. Обсмажити заморожену картоплю у фритюрі.
Перекласти мідії в порційний посуд і подати до столу разом з картопляним гарніром.
Не вживати в їжу ті мідії, черепашки яких залишилися закритими після варіння. Це означає, що молюск на момент варіння був уже мертвий і йому не вистачило сил розкритися в окропі.
Торт В Мультиварке Рецепты - рецепты тортов без выпечки.
Рецепты пирогов и пирожков: скумбрия в маринаде рецепт. Рецепты для мультиварки, вкусно.
заправка для салата тысяча островов
Рецепты салатов на любой вкус: рецепты салатов с каперсами. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Рецепт суп чанахи. Рецепты чанахи.
Открыть кулинарный сайтКулинарно-домашний сайт
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter