Мерлуза у зеленому соусі
- Мерлуза 800 г
- Креветки 12 шт.
- Морепродукти (дрібні черепашки Альмехас) 250 г
- Борошно 2 ст.л.
- Олія оливкова 100 мл
- Часник 2 зуб.
- Яйце (варене) 3 шт.
- Петрушка (зелень) 1 пуч.
- Горошок зелений консервований 1 бан.
- Вино біле 100 мл
- Бульйон (рибний) 200 мл
- Спаржа (консервована) 1 бан.
- Лимон 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
Із риб'ячої голови зварити бульйон.
Альмехас залити водою із сіллю і залишити на 20 хв, щоб вони розкрили стулки і вимився пісок із середини.
У широкій плоскій каструлі злегка обсмажити на олії креветки, відставити.
Рибу запанірувати у борошні й обсмажити там же.
Зелений соус: обсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, часник.
Додати ложку борошна, долити склянку рибного бульйону, добре розмішати, щоб не було грудок.
Додати вино, зелень петрушки, горошок, проварити 5 хв.
У готовий соус покласти альмехас і нагріти до моменту розкриття стулок.
Відразу додати обсмажену рибу, креветки, білу консервовану спаржу, шматочки вареного яйця, прогріти до кипіння.
Полити соком лимона і подати до столу у тій же посудині.
Сервірувати у тарілки рибу, полити соусом із морепродуктами.
Гарнір - спаржа і варене яйце.
Плов рецепт приготовления здесь
Готовим со вкусом: салат из ананаса рецепт. Салаты с ананасом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter