Лосось із горіхово-часниковим соусом
- Філе лосося 0.5 кг
- Яйце 1 шт.
- Крохмаль 1 ст.л.
- Гірчиця 1 ч.л.
- Сік лимона 0.5 шт.
- Сіль
- Перець
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 3 ст.л.
- Борошно 2 ч.л.
- Оцет яблучний (винний) 1 ч.л.
- Вода 100 мл
- Сметана 2 ст.л.
- Цукор-пісок 1 ч.л.
- Часник 4 зуб.
- Горіхи волоські 70 г
- Петрушка 0.5 пуч.
- Перець червоний (гострий)
- Гвоздика 3 шт.
- Перець чорний (запашний) 2 шт.
- Кориця
Філе риби порізати на невеликі шматочки, скропити лимонним соком. Посипати сіллю, перцем і залишити маринуватися на час приготування соусу
Для соусу горіхи, гвоздику, запашний перець і всі інші перці, корицю, цукор, петрушку перемолоти в блендері.
Можна все це дуже дрібно порізати.
До суміші додати жовток, перемішати, відставити.
Приготувати борошно, оцет. Воду змішати зі сметаною.
Цибулю дрібно порізати і обсмажити на вершковому маслі.
Часник видавити і додати до цибулі, через півхвилини додати борошно, перемішати, трохи обсмажити, влити сметанну воду. Перемішати, згустити або довести до кипіння.
Вимкнути і відразу ж ввести оцет і горіхову масу, і помішувати лопаточкою доки не загусне.
Перекласти в соусник і остудити до кімнатної температури.
Білок злегка збити виделкою, додати гірчицю і крохмаль. Виделкою зробити однорідний легкий кляр.
Скласти рибку у кляр і добре перемішати.
Сковороду розігріти з олією і викласти шматочки рибки, обсмажити з двох сторін.
Подати до риби соус, або викласти поруч на тарілку.
На гарнір підходить картопля.
Рецепты пирог из тыквы. Фарш из тыквы для пирога.
Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепт шоколадного кекса на сметане. Купить сметану, цены.
Рецепт пасхиРецепты и советы. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter