Лин запечений у духовці з картоплею
- Лин 2 шт.
- Кріп свіжий 1 пуч.
- Помідор 3 шт.
- Кріп сухий 1 ст.л.
- Майонез 4 ст.л.
- Перець чорний (мелений) 0.5 ч.л.
- Картопля 5 шт.
Начинка. Помідори помити і нарізати на кружечки, кріп помити і дати обсохнути.
Рибу помити, чистити не треба, вийняти нутрощі, добре промити порожнину черевця. Рибку злегка натерти сіллю зовні і зсередини, зробити хрестоподібні не глибокі надрізи. У середину черевця покласти часточки помідора й цілі гілочки кропу. Укласти рибу на деко, попередньо змастивши його олією, обсипати злегка сухим кропом.
Картоплю нарізати на кружечки, не дуже тонкі, обтерти сіллю і укласти між рибкою. Злегка поперчити.
Майонезом обмазати картоплю (щоб вона не була сухою і надалі мала золоту скоринку). Рибу можна злегка збризнути олією.
Поставити у духовку, приблизно на 50-60 хвилин. Картопля до цього часу повинна бути повністю готова і мати красиву скориночку. У процесі приготування рибку можна кілька разів збризкувати олією.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter